Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μπαίνει σε μια νέα εποχή

«Τους προηγούμενους μήνες ακούσαμε από πολλούς από εσάς για τις προκλήσεις με τις οποίες έρχεστε αντιμέτωποι, την αβεβαιότητα για το μέλλον και τα σχέδια που κάνετε για να αντιμετωπίσετε την ‘’καταιγίδα’’ την ώρα που προσπαθείτε να κρατήσετε τους εργαζόμενους και τους πελάτες σας ασφαλείς. Η ιστορία του καθενός ποικίλει, αλλά υπάρχει για όλους ένα κοινό σημείο: αυτή είναι η στιγμή που απαιτείται όλοι να βγάλουμε στο φως τη δημιουργικότητα και την αφοσίωση και να βοηθήσουμε τη βιομηχανία που αγαπάμε, όχι απλά να επιβιώσει, αλλά να λάμψει». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε σε πλήθος σχεδιαστών μόδας η εταιρεία IMG, που αναλαμβάνει τη διοργάνωση της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, σε μια προσπάθεια να τους πείσει να έχουν δυναμική παρουσία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Fashion Week.

Και ενώ όλοι όσοι εμπλέκονται με τον χώρο της μόδας γνωρίζουν ότι σε Μιλάνο και Λονδίνο θα πραγματοποιηθούν digital Fashion Weeks, ενώ στο Παρίσι θα γίνουν shows χωρίς -όμως- κοινό, η διοργάνωση της Νέας Υόρκης είχε μείνει μετέωρη μέχρι πριν λίγες μέρες. Μέχρι να έρθει αυτή η έκκληση στο φως της δημοσιότητας.

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μπαίνει σε μια νέα εποχή

Σύμφωνα με πληροφορίες του WWD, λοιπόν, η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου με δυνατότητα παράτασης- αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή- ως τις 17 του μηνός. Κανένα show δε θα έχει κοινό και η παρουσίαση θα είναι μαγνητοσκοπημένη, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για digital παρουσιάσεις. Πάντως, πολλοί Οίκοι- ανάμεσά τους Michael Kors, Gabriela Hearst και Marc Jacobs- έχουν ανακοινώσει ήδη πως δε θα συμμετάσχουν.

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μπαίνει σε μια νέα εποχή

Τα σχέδια και η διεξαγωγή του New York Fashion Week έχουν να κάνουν, στην ουσία, με την τέταρτη φάση των μέτρων για την προστασία από τον Covid-19. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του WWD, αυτήν τη στιγμή στη Νέα Υόρκη και στα Spring Studios, όπου πραγματοποιούνται τα shows, προγραμματίζουν να πάρουν τις εξής προφυλάξεις: να γίνεται θερμομέτρηση σε όλους, να φορούν μάσκες και ειδικά γυαλιά προστασίας όλοι οι make up artists και κομμωτές και να υπάρχουν spots με αντισηπτικό σε όλο το κτήριο. Επιπλέον, όλοι οι εργαζόμενοι και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν μάσκα ανά πάσα στιγμή, ενώ τα Spring Studios θα προσφέρουν έξτρα χώρο παρουσίασης στον τελευταίο όροφο για τους σχεδιαστές, αλλά και για το livestreaming των shows.

Με όποια μορφή, όμως, κι αν πραγματοποιηθεί αυτήν τη χρονιά η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης ένα είναι το σίγουρο: τίποτα δε θα θυμίζει τις ένδοξες και ανέμελες εποχές του παρελθόντος.

Διάβασε ακόμα: Η Rihanna λάνσαρε τα πιο sexy παπούτσια που χρειάζεσαι αυτό το καλοκαίρι

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: