Η Άννα Κορακάκη θα είναι η πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμος στην ιστορία!

Η Άννα Κορακάκη είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που μεταφέρει πρώτη την Ολυμπιακή Φλόγα.

Συγκεκριμένα, η Χρυσή Ολυμπιονίκης θα είναι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Oλυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΕ στην ιστορική της απόφαση.

«Είναι τεράστια τιμή για μένα. Είναι πολύ μεγάλη η συγκίνηση και πιστεύω ότι τα συναισθήματα θα γίνουν ακόμα πιο έντονα μετά από εκείνη τη στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία. Ανυπομονώ να τη ζήσω και είμαι σίγουρη ότι θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου και την καρδιά μου για όλη μου τη ζωή», ήταν τα πρώτα λόγια της Αννας Κορακάκη.

Θα ακολουθήσει η Κατερίνα Στεφανίδη

Η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια θα πάρει το Ολυμπιακό Φως από τα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου. Παράλληλα, η ΕΟΕ αποφάσισε ότι την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 19 Μαρτίου, θα μεταφέρει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, ως τελευταία Λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους.

Η ανάρτηση της Άννας Κορακάκη

«O αθλητισμός συνεχίζει να μου χαρίζει τόσο μεγάλες συγκινήσεις! Σήμερα, μου ανακοινώθηκε επίσημα πως στις 12 Μαρτίου θα είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Μία εβδομάδα αργότερα, η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος που παραδίδει τη Φλόγα.

Ευχαριστώ την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την τεράστια τιμή, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα στη χώρα μας θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως από την Αρχαία Ολυμπία, πριν ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι σε όλο τον κόσμο, για να φωτίσει στο Ολυμπιακό στάδιο και την έναρξη των ΧXII Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο!», έγραψε χαρακτηριστικά η Άννα Κορακάκη σε ανάρτησή της στο Instagram.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

O αθλητισμός συνεχίζει να μου χαρίζει τόσο μεγάλες συγκινήσεις! Σήμερα, μου ανακοινώθηκε επίσημα πως στις 12 Μαρτίου θα είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Μία εβδομάδα αργότερα, η @stefanidi_katerina θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος που παραδίδει τη Φλόγα. Ευχαριστώ την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την τεράστια τιμή, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα στη χώρα μας θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως από την Αρχαία Ολυμπία, πριν ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι σε όλο τον κόσμο, για να φωτίσει στο Ολυμπιακό στάδιο και την έναρξη των ΧXII Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο!

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr