H Victoria Beckham ξαναφέρνει στην επικαιρότητα ένα πολύ κομψό vintage denim trend

Koλακεύει κάθε σιλουέτα και μας κάνει να σκεφτούμε πως τα jeans δεν είναι όσο casual νομίζουμε.

Η Victoria Beckham παρουσίασε χθες στο Λονδίνο, στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, τη συλλογή της για τη σεζόν S/S 2021. Το αρχικό της πλάνο ήταν να δείξει τα νέα της σχέδια μπροστά σε μόλις 15 άτομα, αλλά την τελευταία στιγμή δήλωσε πως δεν το «ένιωθε σωστό» και ακύρωσε αυτού του είδους την επίδειξη, παρουσιάζοντας μόνο φωτογραφίες και video από το lookbook της, το οποίο ήταν όλο φωνογραφημένο σε μία gallery του Ανατολικού Λονδίνου. 

Η Fashion Designer έδειξε μόλις 20 outfits -τα μισά δηλαδή από τα 40 που είχε δείξει πέρυσι στο αντίστοιχο fashion show- αλλά ήταν αρκετά για να μας μεταφέρει το mood που την χαρακτήριζε σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας: «κυριολεκτικά ‘ζούσα’ μέσα στα vintage jeans μου ολόκληρη την περίοδο του lockdown. Δεν προτίμησα όμως ποτέ κάποιο ‘ελαστικό’ σχέδιο. Ίσως το σκέφτηκα για την ώρα που γυμναζόμουν αλλά και πάλι όχι…», δήλωσε η Victoria στο «The Guardian».
H Victoria Beckham ξαναφέρνει στην επικαιρότητα ένα πολύ κομψό vintage denim trend
Και μετά από αυτήν την εξήγηση για το πώς δημιούργησε το mood board της συγκεκριμένης collection, δεν μας κάνει πολύ εντύπωση για το πώς ξεπήδησαν μέσα από αυτήν τα συγκεκριμένα δυο retro denim trends που βλέπεις στις φωτογραφίες. Μας έρχονται και τα δύο από την αγαπημένη δεκαετία της σχεδιάστριας, τα 70s, και έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την flare γραμμή τους (aka σχέδιο-καμπάνα).
H Victoria Beckham ξαναφέρνει στην επικαιρότητα ένα πολύ κομψό vintage denim trend
Το ένα design βασίζεται στη σχεδιαστική φιλοσοφία του patchwork (ενωμένα denim κομμάτια σε διαφορετικές αποχρώσεις), πολύ δημοφιλής τεχνική κατασκευής παλτό τη δεκαετία του 1970 και το άλλο στο εφέ του ρεβέρ στο τελείωμα. «Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο εντυπωσιακό», σκέφτηκε η Victoria και το πρόσθεσε στα jeans της για το καλοκαίρι του 2021. Εξαιτίας της flare γραμμής τους και τα δύο αυτά denim παντελόνια κολακεύουν όλους τους σωματότυπους ενώ ο vintage χαρακτήρας τους μπορεί να αναβαθμίσει τα casual looks μας. Άλλωστε, πάντα ένα «denim trend» είναι πιο χρήσιμο από ένα άλλο οποιοδήποτε trend… (δικός μας κανόνας, μόλις τον ‘βγάλαμε’!)
 Οδηγός Αγοράς: 10 jeans για τις πιο cool φθινοπωρινές εμφανίσεις σου

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: