H DS Automobiles αποκάλυψε το σχέδιο του νέου πρωτότυπου, εμπνευσμένο από το ιπτάμενο αυτοκίνητο της ταινίας “Fantomas Unleashed”!

Οι κινηματογραφικές γαλλικές ταινίες Fantomas με κεντρικό ήρωα τον Louis de Funès έμειναν αξέχαστες για αρκετές δεκαετίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο «φουφού» , ο Louis de Funès, “Ο άνθρωπος που άλλαζε 40 πρόσωπα σε ένα λεπτό”, ο γκαφατζής ντεντέκτιβ, ήταν ο διώκτης του  διαβόητου Φαντομά που υποδυόταν ο Jean Marais.

«Συμπρωταγωνιστής» στις ταινίες με το «Φαντομά» ήταν ένα καταπληκτικό για την εποχή του αυτοκίνητο της Citroen DS. O ντεντέκτιβ έχανε τα ίχνη του κακοποιού γιατί το DS άλλοτε μετατρεπόταν σε σκάφος και ταξίδευε στη θάλασσα και άλλοτε έβγαιναν φτερά και το αυτοκίνητο με οδηγό τον «Φαντομά» απογειωνόταν και χανόταν στους αιθέρες.

Το αυτοκίνητο με τις απίθανες δυνατότητες που είχε, ήταν το κύριο θέμα στις συζητήσεις των νέων που κατέκλυζαν τις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη την Ευρώπη.

Μαζί με τον Jean Marais, τον Louis de Funès και τη Mylène Demongeot, το DS ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του δεύτερου μέρους της τριλογίας Fantomas και έχει μείνει στην ιστορία, κυρίως για την κατάβαση από τον Βεζούβιο σε χορογραφία του Rémy Julienne, καθώς και την τελευταία απόδραση του Fantomas με το ιπτάμενο DS, με τα πτυσσόμενα φτερά.

Το Γαλλικό Μουσείο Αυτοκινήτου και η Συλλογή Schlumpf θέλοντας να τιμήσουν τα εμβληματικά αυτοκίνητα από τις ταινίες του Louis de Funès τα παραθέτουν σε μια έκθεση, στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου της Γαλλίας που άνοιξε τις πύλες του, την Τετάρτη, 5 Απριλίου, και θα παραμείνει ανοικτό έως τις 5 Νοεμβρίου 2023.

Στην έκθεση υπάρχει όλη η συλλογή των αυτοκινήτων Schlumpfin Mulhouse. Οι Γάλλοι της DS Automobiles για να τιμήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης “On the move with Louis de Funès”, αποκάλυψαν το σχέδιο για ένα πρωτότυπο εμπνευσμένο από το ιπτάμενο αυτοκίνητο της ταινίας “Fantomas Unleashed”.

Πρόκειται για μια δημιουργία του DS DESIGN STUDIO PARIS, το οποίο προσάρτησε σε αυτό το σχέδιο αυτοκινήτου DS, φτερά και ουρά αεροπλάνου, όπως στην ταινία που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1965. Ο  Louis de Funès ήταν λάτρης των αυτοκινήτων DS και για αυτό εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες του, με διάφορα μοντέλα DS.

Η έκθεση συγκεντρώνει μοντέλα αυτοκινήτων που εμφανίζονται στις ταινίες, όπως το DS, αφίσες, φωτογραφίες από τα γυρίσματα και τμήματα από τα σκηνικά και τα κοστούμια των πρωταγωνιστών.

Ο Thierry Metroz, Διευθυντής Σχεδιασμού DS Automobiles, αναφέρθηκε στη μεγάλη γιορτή που γίνεται στο Γαλλικό Μουσείο Αυτοκινήτου:

«Η DS με την κινηματογραφική της παρουσία, έγραψε ιστορία που ξεπερνούσε τα στενά πλαίσια της αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι πλέον μέρος της γαλλικής κληρονομιάς και ως εκ τούτου, κατέχει σημαντική θέση στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου. Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Μουσείου Louis de Funès, σχεδιάζοντας ένα σύγχρονο DS ως φόρο τιμής στο Fantomas DS. Ο Geoffrey Rossillon, στην ομάδα σχεδιασμού εξωτερικού χώρου με επικεφαλής τον Frédéric Soubirou, είναι οι άνθρωποι πίσω από το νέο αυτό εντυπωσιακό δημιούργημα».

 

 

 

H DS Automobiles αποκάλυψε το σχέδιο του νέου πρωτότυπου, εμπνευσμένο από το ιπτάμενο αυτοκίνητο της ταινίας “Fantomas Unleashed”! gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: