H Bild θα απολύσει δημοσιογράφους για να «προσλάβει» το ChatGPT

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Ευρώπη, η Bild σχεδιάζει να αντικαταστήσει συντάκτες με προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης για να εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ.

Πέρα από την κίνηση αυτή που θα περικόψει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας, η εφημερίδα αναδιοργανώνει τις περιφερειακές εφημερίδες της, μια κίνηση που θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες εκατοντάδες απολύσεις.

Σε μήνυμα προς το προσωπικό η εφημερίδα ανέφερε ότι «δυστυχώς θα αποχωριστεί συναδέλφους που έχουν καθήκοντα τα οποία στον ψηφιακό κόσμο εκτελούνται από τεχνητή νοημοσύνη ή/και αυτοματοποιημένες διαδικασίες». Μεταξύ τους είναι συντάκτες, επιμελητές κειμένων και διορθωτές όπως και προσωπικό στην επεξεργασία φωτογραφιών.

Ο όμιλος Axel Springer έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT «θα μπορούσαν να κάνουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη από ό,τι ήταν ποτέ ή να την αντικαταστήσουν».

Προέβλεψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι καλύτερη στη συγκέντρωση πληροφοριών από τους δημοσιογράφους (τους ανθρώπους) αν και η ερευνητική δημοσιογραφία και ο πρωτότυπος σχολιασμός θα επιβιώσουν.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: