Γουινέα: Το Πολεμικό Ναυτικό προχωρά στην κατάσχεση 1,5 τόνου κοκαΐνης

Ποσότητα 1,5 τόνου κοκαΐνης κατασχέθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Γουινέας την Κυριακή μετά τον εντοπισμό του πάνω σε πλοίο υπό σημαία Σιέρα Λεόνε, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι ένοπλες δυνάμεις της αφρικανικής χώρας.

Εξήντα δύο σάκοι με 25 κιλά κοκαΐνης ο καθένας και άλλος ένας με 22 κιλά βρέθηκαν στο αμπάρι του πλοίου στο οποίο έκανε νηοψία το ΠΝ κατά τη διάρκεια περιπολίας.

Το πλήρωμα του σκάφους αποτελούσαν τέσσερις υπήκοοι Σιέρα Λεόνε, τρεις υπήκοοι Γκάνας και τρεις υπήκοοι Γουινέας, ανέφερε η διεύθυνση επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων των ένοπλων δυνάμεων.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρέδωσε τα 1.572 κιλά κοκαΐνης και τα 10 μέλη του πληρώματος του πλοίου στον εισαγγελέα του πρωτοδικείου της Καλούμ, στην Κονακρί, κατά την ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι διενεργείται έρευνα για την υπόθεση.

Η δυτική και η κεντρική Αφρική, που για χρόνια θεωρούνταν απλά περιοχή διέλευσης, πλέον έχουν μετατραπεί σε περιοχές με αυξανόμενη κατανάλωση ναρκωτικών, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC) που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2022.

Το UNODC διευκρίνιζε στην έκθεση αυτή πως μεταξύ του 2019 και του 2022, τουλάχιστον 57 τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν στη δυτική Αφρική η καθ’ οδόν προς αυτήν, κυρίως στο Πράσινο Ακρωτήρι (16,6 τόνοι), στη Σενεγάλη (4,7) και στο Μπενίν (3,9).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: