Γιούνκερ: Θα ζητήσω εξηγήσεις από τον Τσίπρα για το δημοψήφισμα

Γιούνκερ: Θα ζητήσω εξηγήσεις από τον Τσίπρα για το δημοψήφισμα

Εξηγήσεις για το ερώτημα και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπως ανέφερε μιλώντας για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Γιούνκερ σημείωσε πως σέβεται την ψήφο των Ελλήνων, όμως δεν έχει κατανοήσει ποιο είναι το μήνυμα του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, με δεδομένο ότι «τους ετέθη ένα ερώτημα για κάτι που δεν υφίσταται πλέον», αναφερόμενος στις πιο πρόσφατες προτάσεις των δανειστών, ενώ σχολίασε ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζε και γνωρίζει πως το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν αναφερόταν στην πραγματικότητα.

Ο Γιούνκερ τόνισε πως πρέπει όλες οι πλευρές να βάλουν στην άκρη τους εγωισμούς και να γίνουν συμβιβασμοί, ενώ αναφερόμενος σε ακραίες φωνές που υποστηρίζουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ξεκαθάρισε ότι ο κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε καν να συζητείται και υπογράμμισε πως, με βάση την εμπειρία του, οι απλουστευτικές απαντήσεις είναι πάντα οι πιο λανθασμένες.

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο έθνος, και το να απομακρυνθεί από τη νομισματική ή και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν «πραγματικά ανεπιθύμητο».

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι αποχώρησε από τη διαπραγμάτευση, επισημαίνοντας πως είναι μεγάλο λάθος να εγκαταλείπεις τις διαπραγματεύσεις προτού αυτές ολοκληρωθούν – «τι Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν αυτή αν σταματούσαμε να μιλάμε μεταξύ μας;», διερωτήθηκε- και συμπλήρωσε πως είναι ώρα να σταματήσουν αυτά τα ξεσπάσματα και να επανεκκινήσουν οι συζητήσεις.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: