Γιλντιρίμ: Οι παραβιάσεις γίνονται εκατέρωθεν

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι «συζητήσαμε και το θέμα των παραβάσεων και των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Πρέπει να πω ότι αυτές οι παραβάσεις και παραβιάσεις γίνονται εκατέρωθεν και βεβαίως το θέμα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση».

«Αυτή η κατάσταση δεν βοηθάει καθόλου, η στρατιωτική δραστηριότητα και η τουρκική παραβατικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Είναι άδικο οι χώρες μας να οδηγούνται τελικά να επενδύουν σε ανταγωνισμούς εξοπλισμών αντί να επενδύουν στις κοινωνίες, στην καλή συνεργασία και κοινωνία, στις εμπορικές σχέσεις, στη θετική ατζέντα» είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως το Αιγαίο πρέπει να παραμείνει μία θάλασσα ειρήνης και σταθερότητα

Η δήλωση αυτή ήταν επακόλουθο των όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτή η κατάσταση δεν βοηθάει καθόλου, η στρατιωτική δραστηριότητα και η τουρκική παραβατικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Είναι άδικο οι χώρες μας να οδηγούνται τελικά να επενδύουν σε ανταγωνισμούς εξοπλισμών αντί να επενδύουν στις κοινωνίες, στην καλή συνεργασία και κοινωνία, στις εμπορικές σχέσεις, στη θετική ατζέντα» είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως το Αιγαίο πρέπει να παραμείνει μία θάλασσα ειρήνης και σταθερότητα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: