Γιατροί εγχείρησαν έμβρυο μέσα στη μήτρα της μαμάς του για να διορθώσουν πρόβλημα που είδαν στον υπέρηχο

Μια έγκυος γυναίκα από το Ηνωμένο Βασίλειο υποβλήθηκε σε μία πρωτοπόρο επέμβαση κατά την οποία οι γιατροί χειρούργησαν τη σπονδυλική στήλη του μωρού της ενώ ακόμη βρίσκεται στην κοιλιά της.

Οι γιατροί είπαν στην 26χρονη Betham Simpson από το Essex να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, όταν στις 20 εβδομάδες ανακάλυψαν ότι το μωρό της είχε ένα ελάττωμα στη σπονδυλική στήλη και ότι το κεφάλι του δεν ήταν στο σωστό μέγεθος.

Αρνούμενοι να εγκαταλείψουν το μωρό τους, η κ. Simpson και ο σύζυγός της Kieron, επέλεξαν να κάνουν την εν λόγω επέμβαση στο έμβρυο.

Μετά από πολλές εξετάσεις στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μωρό είχε δισχιδής ράχη.

Οι γιατροί έκαναν επέμβαση στο νωτιαίο μυελό του μωρού ενώ βρισκόταν ακόμη στην κοιλιά της μητέρας του!

Η κ. Simpson πιστεύεται ότι είναι από τις πρώτες γυναίκες που έχουν κάνει αυτή την επέμβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Είχα τους καλύτερους γιατρούς από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλευρό μου!” είπε η μητέρα. “Δυστυχώς το 80% των γονιών στην Αγγλία τερματίζουν την εγκυμοσύνη τους όταν μαθαίνουν ότι το μωρό τους έχει αυτή την πάθηση.”

“Δεν θα άλλαζα με τίποτα στον κόσμο την αίσθηση που νιώθω όταν με κλωτσάει το μωρό μου στην κοιλιά μου.”

Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής και η κ. Simpson περιμένει πώς και πώς τον Απρίλιο για να κρατήσει το κοριτσάκι της στην αγκαλιά της!

Πηγή: diaforetiko

(?)

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: