Γιατί ο Μεϊμαράκης εξοργίστηκε με την ΕΡΤ

Γιατί ο Μεϊμαράκης εξοργίστηκε με την ΕΡΤ

Βαριές καταγγελίες κατά της διοίκησης της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αμέσως μετά το ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Μίλησε για «ατόπημα» της διοίκησης της ΕΡΤ και άφησε ευθείς υπαινιγμούς για έλλειψη αντικειμενικότητας και προσπάθεια στήριξης του Αλέξη Τσίπρα. «Πιστεύω ότι οι έλληνες πολίτες θα μας δώσουν την δική τους εμπιστοσύνη. Ήταν καλός διάλογος, θα μπορούσε να γίνει και αύριο και μεθαύριο. Αν η διοίκηση της ΕΡΤ συμπεριφερόταν σωστά θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο. Αλλά ότι και να εκάνε η ΕΡΤ, η ΝΔ θα πάει μπροστά», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, εξερχόμενος από το ραδιομέγαρο.

Οι λόγοι για τους οποίους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίστηκε τουλάχιστον οργισμένος με την ΕΡΤ είναι δύο.

Πρώτον. Στη Νέα Δημοκρατία έμειναν με… ανοιχτό το στόμα όταν είδαν στη διάρκεια του ντιμπέιτ, ότι στο διπλό πλάνο η ΕΡΤ φρόντιζε να εμφανίζει ψηλότερο από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι γνωστό ότι πρόεδρος της ΝΔ είναι αρκετά ψηλότερος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το διπλό πλάνο με ψηλότερο τον Αλέξη Τσίπρα ενόχλησε το επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ και στους διαδρόμους έγιναν πολλά και υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες. Να σημειωθεί όταν το πλάνο είναι διπλό στην τηλεόραση γίνεται προσπάθεια οι δύο συνομιλητές να είναι στο ίδιο ύψος για τηλεοπτικούς λόγους. Αν το πλάνο ήταν ένα με τους δύο αρχηγούς τότε δεν μπορεί να γίνει κάτι για το ύψος.

Μάλιστα όταν το γεγονός υπέπεσε στην αντίληψη του ίδιου του Μεϊμαράκη δεν παρέλειψε να το σχολιάσει…

«Επειδή βλέπω τον κ. Τσίπρα πιο ψηλό, ειδοποιείστε τον σκηνοθέτη. Ξέρετε πόση ώρα το παρακολουθώ;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κοίταξε το μόνιτορ και σχολίασε: «Ψήλωσε ο κ. Τσίπρας. Κύριε σκηνοθέτα σας παρακαλώ να μας δείχνετε ισοϋψείς» , είπε γελώντας. Ωστόσο το αστείο του δεν τέλειωσε εκεί και στη συνέχεια ο ίδιος άρχισε να λυγίζει τα πόδια και να κάνει βαθύ κάθισμα, ενώ οι δημοσιογράφοι στην απέναντι πλευρά ξέσπασαν σε γέλια.

«Θα παρακαλούσα τον σκηνοθέτη, επειδή βλέπω τον κύριο Τσίπρα, ψήλωσε πολύ, εε; Είπαμε εντάξει, ας μας έχει ισοϋψείς. Ξέρετε πόση ώρα το παρακολουθώ; Αλλά δεν ήθελα να πω τίποτα», ανέφερε με τον Αλέξη Τσίπρα να ανταπαντά, ότι δε νομίζω ότι το ύψος έχει σημασία και δεν μετράνε τώρα αυτά.

Πέραν τούτου, υπήρξε αντιπαράθεση της Πηνελόπης Γαβρά με τον Θόδωρο Μιχόπουλο στο κοντρόλ της ΕΡΤ, καθώς τόνιζαν ότι δεν τηρήθηκαν τα όσα συμφωνήθηκαν για διπλό τηλεοπτικό παράθυρο μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών αλλά η μέθοδος των δύο χωριστών παραθύρων

Δεύτερον. Η ΝΔ και  Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν εξαιρετικά ενοχλημένοι με την ΕΡΤ από το μεσημέρι, ενώ λίγο έλειψε ο πρόεδρος της ΝΔ να μην πάει στο ντιμπέιτ.

Όπως έλεγαν από τη ΝΔ σε εκπομπή της ΕΡΤ με παρουσιαστές την Ε. Χρονά και τον Α. Ροδίτη φιλοξένησαν ως κεντρικό καλεσμένο τον διευθυντή της εφημερίδας Ακρόπολη Γ. Μαυρίκο, ο οποίος κατηγορούσε ευθέως τον Β. Μεϊμαράκη για την προσωπική του περιουσία. Για τη ΝΔ, το γεγονός, λίγες ώρες πριν από το debate, αποτέλεσε μέγιστο ατόπημα της διοίκησης της ΕΡΤ.

Η απάντηση της ΕΡΤ

«Η διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο» τόνισε μεταξύ άλλων η ελληνική ραδιοτηλεόραση μετά την ολοκλήρωση της τηλεμαχίας, απαντώντας στα σχόλια του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου της Αγίας ΠΑρασκευής ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως «όσα ατοπήματα και να κάνει η διοίκηση της ΕΡΤ εις βάρος μου, οι Έλληνες πολίτες πιστεύω ότι θα μας δώσουν τη δική τους εμπιστοσύνη… Νομίζω, ότι έχετε καταλάβει όλοι τι έγινε,  και πώς συμπεριφέρθηκε η διοίκηση της ΕΡΤ το πρωί και τώρα».

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ συμπλήρωνε πως «μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο».

Τέλος στην ανακοίνωση της η ελληνική τηλεόραση ευχαριστούσε όλους, όσους εργάσθηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των debates των πολιτικών αρχηγών, και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτήν.

newsbeast.gr-politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: