Γιαμαρέλλου: Όποιος κοινωνήσει δεν κινδυνεύει να κολλήσει κορωνοϊό [βίντεο]

Σταθερή στη θέση της ότι αν κάποιος πάει να κοινωνήσει, το κάνει επειδή το πιστεύει, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει κορωνοϊό, είναι η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου.

Καλεσμένη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, οι «Αταίριαστοι», βρέθηκε η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου, η οποία επέμεινε στη θέση της ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας,

Ερωτηθείσα για το αν θα πάει στην εκκλησία και αν θα κοινωνήσει από την Κυριακή που ξεκινούν και πάλι οι λειτουργίες με την παρουσία πιστών, η κα Γιμαρέλλου απάντησε θετικά.

«Η Θεία Ευχαριστία είναι το μεγαλύτερο μυστήριο. Οι άνθρωποι οι οποίοι το πιστεύουν και συμμετέχουν σ’ αυτό είναι οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο, είναι κάτι που υπερβαίνει τον νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας, πας με απόλυτη πίστη», είπε και σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν υπερβαίνει και την υγεία μας η καθηγήτρια απάντησε: «Ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου ούτε συζήτηση».

Όσο για το αν, ως επιστήμων, μπορεί να πει στους ανθρώπους που θα πάνε να κοινωνήσουν την Κυριακή δεν θα κολλήσουν, η κα. Γιαμαρέλλου απάντησε: «Εγώ το λέω και το πιστεύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν θα πάει κάπου άλλου και δεν θα κολλήσει και μετά μπορεί να ενοχοποιεί το μυστήριο».

Όσον αφορά στις επιστημονικές ενστάσεις που έχουν τεθεί για το ζήτημα, είπε: «Στη Θεία Κοινωνία δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του μυστηρίου που είναι πάνω από την επιστήμη και την επηρεάζει. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις. Κάνεις το σταυρό σου και προχωράς».

«Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορωνοϊό όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. Εδώ το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς μετά κοινωνούσαν άλλοι άνθρωποι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε; Αλλά δεν το λέω για απόδειξη. Δεν χρειαζόμαστε απολύτως καμία απόδειξη», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: Οικονομόπουλος: Θα κοινωνούσα ακόμα και αν ο προηγούμενος ήταν λεπρός [βίντεο]

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: