Γεννηματά: Τα Ζάππεια και το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης δεν ξεχνιούνται με ένα debate

Γεννηματά: Τα Ζάππεια και το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης δεν ξεχνιούνται με ένα debate

Τα μικρά είναι οι κερδισμένοι της σημερινής τηλεμαχίας υποστήριξε η κ.. Φώφη Γεννηματά μετά την ολοκλήρωση  του debate των πολιτικών αρχηγών, μιλώντας στην εκπομπή στον Ενικό και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ διευκρίνισε πως «όσο πιο αδύναμοι βγουν από την κάλπη οι δύο αρχηγοί, τόσο πιο εύκολα θα κάτσουν στο τραπέζι της συνεννόησης».

Όπως διευκρίνισε η κ. Γεννηματά «επιστρέφοντας στην εποχή των μονομάχων είμαστε όλοι χαμένοι. Σήμερα θέλουμε λύσεις όχι να γίνουμε διεκδικητές ερειπίων, αρκετά ματώσαμε. Σήμερα όλα έμειναν φλου, οι αρχηγοί δεν δεσμεύτηκαν σε τίποτα και κυρίως στο ότι θα συνεργαστούν για να υπάρξει μια ευρύτερης συνεργασίας, την ώρα που δεν υπάρχει έλληνας που δεν επιθυμεί συνεργασίας».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι κύριοι Τσίρπας και Μεϊμαράκης κόπιασαν να πείσουν σε τι διαφέρουν αλλά δεν τα κατάφεραν ενώ επανέλαβε πως κανένας από μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της εξόδου της χώρας από την κρίση.

Επικριτική ήταν η κ. Γεννηματά σχετικά με τον ισχυρισμό του κ. Τσίπρα πως δεν μπορεί να κάνει παρά φύση συνεργασίες.   «Εντυπωσιάστηκα από την λογική του κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί να πάει σε παρά φύση συνεργασίες, την ώρα που για την προηγούμενη συγκυβέρνηση συνεργάστηκε με ΑΝΕΛ και πριν λίγο καιρό συνεργάστηκε και με άλλους ώστε να εξασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «τα Ζάππεια και το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης δεν ξεχνιούνται με ένα debate. Η δική μου εντύπωση ήταν πως και οι δύο περισσότερο νοιάζονται για την Κυριακή και λιγότερο για την Δευτέρα. Έρχονται από το «χθες» και  μιλάνε για το «χθες». Καμία συζήτηση για το «αύριο» στο debate», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι αμφότεροι ξεχνούν ότι η αυτοδυναμία είναι παρελθόν ενώ διευκρίνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να μην τους αφήσει να δραπετεύσουν.  «Όσο μικρότερη δύναμη έχουν μετά την Κυριακή, τόσο ευκολότερα θα κάτσουν στο τραπέζι και θα διαπραγματευτούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτά που πρέπει να γίνουν είναι πολύ συγκεκριμένα, με δύσκολους όρους , ισοπεδωτικούς , πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει πολύ μεγάλη δύναμη για να προχωρήσουμε αυτά που πρέπει να γίνουν».

newsbeast.gr-politiki

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: