Γεννηματά: Ο κύκλος της κυβέρνησης κλείνει – Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις

Κατά την ομιλία της στην 1η Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η επικεφαλής Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως «ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης κλείνει. Εμείς διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Οι συσχετισμοί αλλάζουν, σήμερα στην κοινωνία, αύριο θα αλλάξουν και στη Βουλή. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει όλοι μαζί να κερδίσουμε».

«Μέσα στο επόμενο διάστημα είναι αναγκαίο να προχωρήσουν όλες οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, για τη δημιουργία του ενιαίου φορέα της παράταξης», υπογράμμισε η κα. Γεννηματά, προσθέτοντας πως «είναι η μεγάλη ευκαιρία για να ξαναγίνει η Κεντροαριστερά πρωταγωνιστής στο πολιτικό μας σύστημα, πρωταγωνιστής για τη νέα πορεία της Ελλάδας και της επιστροφής της στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Ελπίζοντας ότι σε αυτή τη μάχη θα είναι όλοι παρόντες, ότι η ιστορία δεν θα γράψει το «πλην Λακεδαιμονίων». Εμείς προχωρούμε».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ ανέφερε πως το νέο «αφήγημα» της κυβέρνησης, που επιχειρείται να ενισχυθεί με την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές δείχνει εκτός πραγματικότητας. «Η κυβέρνηση περηφανεύεται, αλλά η αλήθεια είναι πικρή»: «Χάσαμε σχεδόν τρία χρόνια για να γυρίσουμε πίσω και από το 2014. Στο μεταξύ χάθηκαν από την οικονομία μας 100 δισ. και φορτώθηκαν οι Έλληνες πολίτες με μέτρα λιτότητας 13 δισ. ευρώ, χωρίς να έχουμε πάρει καμία συγκεκριμένη δέσμευση για το χρέος, ενώ επιβαρυνθήκαμε με τη δέσμευση για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα», τόνισε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: