«Φυσικά και σπάω»: Συγκινεί ο μικρός Άγγελος που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου σήμερα 15 Φεβρουαρίου και, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 300 παιδιά νοσούν κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Δίπλα στους μικρούς που «παλεύουν» με τον καρκίνο, και στον τιτάνιο αγώνα των οικογενειών τους, στέκεται ο Σύλλογός «Φλόγα» που από το 1982 φωτίζει τον δρόμο των παιδιών, που δοκιμάζονται.

Ένας από τους μαχητές αυτούς είναι και ο μικρός Άγγελος από τη Ζάκυνθο, που τον τελευταίο χρόνο μένει με τη μητέρα του στον ξενώνα της Φλόγας και αναφέρει: «φυσικά και εγώ καμία φορά σπάω, αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά πρέπει να είμαστε όλοι δυνατοί».

«Περνάω καλά, φυσικά δεν μπορώ να κάνω τις δραστηριότητες όπως τις έκανα πριν λόγω της σωματικής μου κατάστασης, δηλαδή πολλά φάρμακα επηρεάζουν την κινητικότητά μου.

Φυσικά και εγώ καμία φορά σπάω, αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά πρέπει να είμαστε όλοι δυνατοί. Ανυπομονώ να δω τους φίλους, τον τόπο μου και πιο πολύ να τρέξω και να παίξω και πάλι ποδόσφαιρο».

«Γκρεμίζεται ο κόσμος σου, δεν ξέρεις από πού να πιαστείς»

«Γκρεμίζεται ο κόσμος σου ξαφνικά, δεν ξέρεις από πού να πιαστείς. Δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις, τα συναισθήματά σου είναι ανάμεικτα και αναρωτιέσαι γιατί στο δικό μου παιδί. Δεν πας με πιθανότητες, με ποσοστά, αλλά με καρδιά, ψυχή και τον αγώνα που δίνει το ίδιο το παιδί» είπε από την πλευρά της η κυρία Ιωάννα, ο γιος της οποίας διαγνώστηκε με λευχαιμία.

ΕΛΛΑΔΑκαρκινοςπαιδικος καρκινος
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: