Φυγόποινος δικηγόρος «μαϊμού» εξαπατούσε αλλοδαπούς

Εισέπραττε χρήματα κυρίως από Αλβανούς υπεξαιρώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και εφοδιάζοντάς τους με πλαστά πιστοποιητικά

Δεν έφτανε που εξαπατούσε συστηματικά ανυποψίαστους αλλοδαπούς τάζοντάς τους άδειες παραμονής στη χώρα, ήταν και φυγόποινος ο… «μαϊμού» δικηγόρος που είχε συλληφθεί την Πέμπτη από αστυνομικούς της Ασφαλείας στην πόλη της Ρόδου!

Μάλιστα, ο 56χρονος είχε παραβιάσει τους όρους μετατροπής απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, τριών μηνών και 25 ημερών και τώρα θα πρέπει να την εκτίσει! Ήδη, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Αρχικά, ο 56χρονος είχε συλληφθεί με κατηγορίες για υπεξαγωγή εγγράφων, πλαστογραφία, απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας περί διαμονής αλλοδαπών στη χώρα. Όπως εξακριβώθηκε, παρίστανε τον δικηγόρο και υποσχόταν την έκδοση αδειών διαμονής στη χώρα. Έτσι, εισέπραττε χρήματα κυρίως από Αλβανούς υπεξαιρώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και εφοδιάζοντάς τους με πλαστά πιστοποιητικά! Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ απάτες που διέπραξε από τις αρχές του 2015, από τις οποίες αποκόμισε 15.000 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: