Φοβερές μονομαχίες στο απαιτητικό «Sparta Racing Circuit Motul» για το πρωτάθλημα Karting

Όσοι βρέθηκαν στην Σπάρτη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα karting σίγουρα έφυγαν ευχαριστημένοι. Οι αγωνιζόμενοι μικροί και μεγάλοι που συμμετείχαν στον τρίτο γύρο του 2022 χάρηκαν στο φιλόξενο αλλά απαιτητικό «Sparta Racing Circuit Motul» , τη μεγαλύτερη σε μήκος πίστα του φετινού προγράμματος.

Εναρμονισμένοι με την ένδοξη ιστορία της Σπάρτης, οι αθλητές που εκπροσωπούν την αφρόκρεμα του ελληνικού karting, βγήκαν στην πίστα με διάθεση να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την κατάκτηση της καρό σημαίας, σε τρεις κατηγορίες.


Θάνος Ζάχος

Πρώτοι ξεκίνησαν οι αγωνιζόμενοι στην κατηγορία MINI (8-12 ετών). Υπήρχαν οκτώ συμμετοχές. Νικητής αναδείχθηκε ο Θάνος Ζάχος (#62, Praga Zahos Karting, Praga-IAME) που είχε το πάνω χέρι όλη την ημέρα. Στο βάθρο ανέβηκαν ο Βασίλης Μαλαμης (#1, SpeedForce, Tony Kart-TM) και Λευτέρης Τουμπακάς (#111, SpeedForce, LN-TM).


Έκτορας Τσέντας

Στην Κλάση MINI B (8-10 ετών), τη νίκη πανηγύρισε ο Έκτορας Τσέντας (#24, Gold Kart Hellas, LN Kart-TM).

Στην κατηγορία JUNIOR (12-14 ετών) αγωνίστηκαν 7 οδηγοί και ήταν ο Μανώλης Λιουδάκης (#29, SpeedForce, LN Kart-Rotax) αυτός που επικράτησε τόσο στα Προκριματικά Σκέλη όσο και στον Τελικό. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της κατηγορίας είναι προσωρινά. Ο αθλητής αποκλείστηκε από τη συνάντηση με απόφαση των αγωνοδικών αλλά συμμετείχε έχοντας ασκήσει έφεση, η εκδίκαση της οποίας εκκρεμεί.

Δεύτερος πλασαρίστηκε ο Φαίδωνας Παπαφίλιππου (#225, Papafilippou Vasileios, DR-Rotax) με τον Χριστόφορο Μπέζα (#254, DR Rotax Karting, Danillo Rossi-Rotax) να συμπληρώνει τις θέσεις του βάθρου.


Γιώργος Μακρόπουλος

Τέλος, στην κατηγορία KZ3 (από 15 ετών) νικητής του Α’ Σκέλους ήταν ο Γιώργος Μακρόπουλος (#23, Gold Kart Hellas, Gold Kart-TM) ενώ του Β’ Σκέλους ο Μιχαήλ Τσακανίκας (#45, KR Bouriotis, Maranello-TM).


Μιχαήλ Τσακανίκας

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting που έχει τη χορηγία της AUTOVISION, διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις, σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια έχει η IRON Team.

Μετά τον αγώνα στο «Sparta Racing Circuit Motul» στην Σπάρτη, έχουν ολοκληρωθεί τα ¾ της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Ο τελικός αγώνας για την ανάδειξη των πρωταθλητών θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στο «Kartodromo» στις Αφίδνες.

 

Φοβερές μονομαχίες στο απαιτητικό «Sparta Racing Circuit Motul» για το πρωτάθλημα Karting gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: