Formula 4 : Επιστροφή στις πίστες με κινητήρες  Abarth

Για δέκατη χρονιά τα μονοθέσια που συμμετέχουν στο Ιταλικό πρωτάθλημα της F4, «φορούν»  τον κινητήρα T-Jet της Abarth. Με τους ίδιους κινητήρες της Abarth, θα τρέξουν τα μονοθέσια στους αντίστοιχους θερμούς. Για το 2023 θα δούμε τα μονοθέσια της F4 στους θεσμούς Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Βραζιλία και Ισπανία στις θρυλικές πίστες της Imola, του Donington, στο Interlagos και το Spa-Francorchamps.

Ήδη στην Ιταλία (Imola), Βρετανία (Donington) και Βραζιλία (Interlagos) πήραν εκκίνηση τα αντίστοιχα εθνικά πρωταθλήματα, ενώ στις 7 Μάϊου θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα της Formula 4 στην Ισπανία.

Η διαχρονική και συνεπής υποστήριξη της Abarth στους θεσμούς της Formula 4, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το DNA της μάρκας του Σκορπιού, όπου η απόδοση, οι αγώνες και η στήριξη νέων οδηγών αποτελούν θεμελιώδεις αξίες.

Η Abarth φέτος δίνει «κίνηση» στο πρωτάθλημα της Formula 4 στην Ιταλία, με σχεδόν 40 μονοθέσια. Όλα χρησιμοποιούν τον κινητήρα 1.4 T-Jet που αποδίδει 180 ίππους. Το καλό είναι ότι μέσα από αυτούς τους θεσμούς εξελίσσονται οι νέοι οδηγοί που στη συνέχεια φθάνουν και στα μονοθέσια της F1.

Από αυτούς τους θεσμούς αναδείχθηκαν ταλαντούχοι νέοι, όπως οι Lando Norris, Zhou Guanyu και Lance Stroll που τους βλέπουμε στο πρωτάθλημα της F1. Η σχέση του θεσμού με την Formula 1 δεν εξαντλείτε στον σκληρό ανταγωνισμό, αλλά και στη διεξαγωγή αγώνων σε θρυλικές πίστες -οι οποίες επίσης βρίσκονται στο καλεντάρι της F1- όπως εκείνες της Imola, του Spa-Francorchamps και της Monza.

Αντίστοιχα, στην Αγγλία το ξεκίνημα στην πίστα του Donington και στη Βραζιλία στο Interlagos δίνουν το στίγμα της βαρύτητας των θεσμών σε δύο χώρες που επίσης έχουν τεράστια παράδοση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Κοινός παρονομαστής σε κάθε περίπτωση είναι ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.4 T-Jet της Abarth, στην ισχυρότερη εκδοχή του των 180 ίππων, που εφοδιάζει και τα μοντέλα παραγωγής της μάρκας της σειράς 695.

Οι κινητήρες της Abarth θα ξεσηκώσουν το κοινό και στον Ισπανικό θεσμό της Formula 4. Το ίδιο θα συμβεί και στην  απαιτητική πίστα του Βελγίου, στο Spa-Francorchamps, στις 7 Μάϊου, όπου θα δούμε να ξεκινούν περισσότερα από 30 μονοθέσια Tatuus F4 T-021 με κινητήρα Abarth.

Formula 4 : Επιστροφή στις πίστες με κινητήρες  Abarth gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: