Φλόριντα: Κατηγόρησαν για πορνογραφία δασκάλα που έδειξε στα παιδιά έργο του Μιχαήλ Άγγελου

Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε διευθύντρια σχολείου στη Φλόριντα, μετά τις καταγγελίες ενός γονέα ότι τα παιδιά της έκτης τάξης εκτέθηκαν σε πορνογραφία.

Στην πραγματικότητα, τα παιδιά είχαν δει φωτογραφίες του «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου. Ο Δαβίδ στο ύψους πέντε μέτρων άγαλμα, ένα από τα αριστουργήματα της Δυτικής τέχνης, είναι γuμνός.


Και όμως βρέθηκε γονέας που διαμαρτυρήθηκε για αυτό. Μαζί του και άλλοι δύο που ήθελαν να γνωρίζουν από πριν τι θα διδαχτεί στην τάξη.

Στο ίδιο μάθημα γίνονταν αναφορές στη «Δημιουργία του Αδάμ», επίσης του Μιχαήλ Άγγελου, και τη (σχεδόν γuμνή) «Γέννηση της Αφροδίτης» του Σάντρο Μποτιτσέλι.

Οι αντιδράσεις οδήγησαν σε παραίτηση τη διευθύντρια του σχολείου Χόουπ Καρασακίλα, η οποία είπε αργότερα ότι το σχολικό συμβούλιο της έδωσε τελεσίγραφο: παραίτηση ή απόλυση. Μέσα ενημέρωσης στη Φλόριντα ανέφεραν ότι η διευθύντρια δεν γνώριζε για ποιο λόγο της ζήτησαν παραίτηση, αλλά εκτιμά ότι σχετίζεται με το επίμαχο μάθημα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του σχολικού συμβουλίου δήλωσε ότι ο προηγούμενος διευθυντής είχε προειδοποιήσει πέρυσι τους γονείς για τις εικόνες που θα έβλεπαν τα παιδιά, κάτι που δεν έγινε φέτος. Εξήγησε ότι ολόκληρο το (γuμνό) άγαλμα θα το δουν μαθητές την ώρα που πρέπει και όχι «στο νηπιαγωγείο ή στη δευτέρα δημοτικού».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: