«Φάσμα»: Οι κλοπές έργων τέχνης και η «σκοτεινή» ιστορία τουριστικών προορισμών (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για τις κλοπές έργων τέχνης, καθώς και για τη… σκοτεινή ιστορία τουριστικών σήμερα προορισμών παρουσιάζει η εκπομπή «Φάσμα», που θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, στις 23:00 (και στις 23:45 από την ΕΡΤ1).

Έντεκα χρόνια μετά τη διάρρηξη στην Εθνική Πινακοθήκη και την πρόσφατη καταδίκη του, ο δράστης, περιγράφει στον Γιάννη Παπαδόπουλο πώς κινήθηκε εκείνη τη νύχτα. Ακόμη, με τη μαρτυρία ενός Ολλανδού κλέφτη πινάκων του Βαν Γκογκ, ιχνηλατούμε το παράνομο ταξίδι έργων τέχνης, μέχρι τα χέρια της ιταλικής μαφίας. Στο δημοσιογράφο της ΕΡΤ μιλούν, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, δικηγόροι, καθώς και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.
Επίσης, στην εκπομπή «φωτίζονται» οι σκοτεινές όψεις του τουρισμού μέσα από την επίσκεψη σε δύο τόπους με έντονη ιστορική μνήμη: την Αρετσού, που κάποτε φιλοξενούσε το απολυμαντήριο των προσφύγων στην Καλαμαριά, και τις παλιές φυλακές Ωρωπού, οι οποίες μετατρέπονται σε μουσείο. Στην Έλενα Καρανάτση μιλούν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθηγητές πανεπιστημίων, καθώς και κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε δεύτερη Δευτέρα από το ΕΡΤNEWS στις 23:00 και στις 23:45 από την ΕΡΤ1.
Παρουσίαση-έρευνα: Κατερίνα Αντωνοπούλου, Έλενα Καρανάτση, Ελβίρα Κρίθαρη, Γιάννης Παπαδόπουλος
Αρχισυνταξία: Τιτίκα Ανουσάκη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου 

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: