F1 Qatar: Pole Man της Κυριακής ο M. Verstappen- Σήμερα θα σηκώσει άραγε μετά το Sprint το τρόπαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή; 

Στα χθεσινά χρονομετρημένα δοκιμαστικά για την Pole Position Ολλανδός πιλότος της Red Bull δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του να διεκδικήσουν τη χαρά του καλύτερου χρόνου. Έκανε τον καλύτερο χρόνο και κέρδισε την Pole Position για τον αγώνα της Κυριακής, αύριο 8 Οκτωβρίου.

Άσχετα με το τι θα γίνει στον αγώνα της Κυριακής, στο Lusail International Circuit, ο Max Verstappen αν κερδίσει στο σημερινό Sprint η έρθει σε μια καλή θέση, θα κατακτήσει τον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο στο πρωτάθλημα των Οδηγών.

Το ερώτημα πλέον δεν είναι ποιος μπορεί να απειλήσει τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull αλλά ποιος μπορεί να τον ακολουθήσει.

Χθες η σκόνη που έφθανε στην πίστα από την έρημο, δημιούργησε προβλήματα στην πρόσφυση. Ωστόσο το πρόβλημα αυτό ήταν για όλους τους οδηγούς.

Να βγάλουμε κόκκινη σημαία στους οργανωτές για τις καθυστερημένες αποφάσεις που είχαν.

Πρώτον άφησαν τον Lando Norris που έκανε τον 2ο καλύτερο χρόνο να κάνει δηλώσεις.

Μόλις τέλειωσε του ανακοίνωσαν ότι στην στροφή Νο 10 πάτησαν οι τέσσερις ρόδες εκτός πίστας και για αυτό το λόγο υπάρχει τιμωρία. Από την 2η θέση που θα ξεκινούσε πέφτει στην 10η.

Δεύτερον άφησαν να κάνει δηλώσεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες που παρακολουθούσαν εκατομμύρια κόσμος, τον  Oscar Piastri. Και μετά του ανακοίνωσαν ποινή γιατί δεν κράτησε τις γραμμές του στη στροφή «14».Έτσι θα ξεκινήσει αύριο από την 6η θέση.

Από αυτές τις αλλαγές κερδισμένος βγήκε ο L. Hamilton ο οποίος είχε κάνει τον 5ο καλύτερο χρόνο αλλά αύριο θα ξεκινήσει από την 3η θέση του grip.

Η σειρά κατάταξης:

Σήμερα  Σάββατο, 7 Οκτωβρίου θα γίνει στις 16.00 το Sprint Shootout όπου αυτός που θα κάνει καλύτερο χρόνο θα ξεκινήσει πρώτος στο Sprint που θα γίνει στις 20.30.

Το Lusail International Circuit, βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Ντόχα. Είναι μέσα στην έρημο γι αυτό όταν φυσάει η πίστα γεμίζει άμμο. Η άσφαλτος είναι καινούργια και έχει καλά κρατήματα. Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 5.419 χλμ και οι πιλότοι της F1 την Κυριακή θα καλύψουν σε 57 γύρους 308.611 χλμ.

Για το Grand Prix του Qatar οι ομάδες θα έχουν τη γόμα C1 ως P Zero λευκή/σκληρή, τη C2 ως P Zero κίτρινη/μέση και τη C3 ως P Zero κόκκινη/ μαλακή. Αυτή είναι η ίδια επιλογή που έγινε και στον  προηγούμενο αγώνα, στην Ιαπωνία.

Το Sprint Shootout μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τα συνδρομητικά καναλια Ant1+ και F1 TV Pro.

F1 Qatar: Pole Man της Κυριακής ο M. Verstappen- Σήμερα θα σηκώσει άραγε μετά το Sprint το τρόπαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή;  gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: