Exit και στα Αγγλικά από επίσημη γλώσσα της ΕΕ

Παράπλευρες συνέπειες φαίνεται ότι θα έχει το Brexit, καθώς μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε.

Όπως σημειώνει το koolnews.gr τα αγγλικά δεν θα συγκαταλέγονται πια, ανάμεσα στις επίσημες γλώσσες της Ένωσης. Αυτό δήλωσε η Ντανούτα Χούμπνερ, επικεφαλής της Επιτροπής Συνταγματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αναφέρει το Politico.

Τα αγγλικά είναι μία από τις επίσημες γλώσσες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στην πραγματικότητα είναι η κυρίαρχη γλώσσα και εκείνη που χρησιμοποιείται συχνότερα από όλες, σημείωσε η Χούμπνερ.

 
 
 
 

«Έχουμε έναν συγκεκριμένο κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο κάθε χώρα της ΕΕ έχει το δικαίωμα να προσδιορίζει μία επίσημη γλώσσα. Εάν δεν έχουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε., τότε δεν έχουμε αγγλικά», είπε χαρακτηριστικά η Χούμπνερ.

Το ίδιο αναφέρει και σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια άκρως συμβολική κίνηση, για την οποία έχει ήδη βρεθεί διάδοχη κατάσταση. Τα γερμανικά και τα γαλλικά προορίζονται να αντικαταστήσουν τα αγγλικά.

Μόνο τα αγγλικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά αναγνωρίζονται ως επίσημες γλώσσες εργασίας στο διοικητικό σκέλος της Ένωσης. «Θα χρησιμοποιούμε περισσότερα γαλλικά και γερμανικά», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους στην εφημερίδα.

Τονίζεται δε ότι η αρχή θα γίνει άμεσα και μάλιστα από τα πλέον… επίσημα χείλη, αυτά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αύριο κιόλας αναμένεται να μιλήσει σε νομοθέτες στα γαλλικά και τα γερμανικά. Από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Κομισιόν, ο κ. Γιούνκερ μιλάει σε τρεις γλώσσες – αγγλικά, γερμανικά και αγγλικά.

Εντύπωση προκάλεσε άλλωστε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μίλησε μόνο στα γαλλικά αντί να επαναλάβει την αρχική δήλωση και στα αγγλικά.

Επιπλέον, από την Παρασκευή, ο κ. Γιούνκερ μιλάει μόνο σε γερμανικές εφημερίδες, μια κίνηση που θεωρείται από πολλούς εσκεμμένη.

Απομένει βέβαια να φανεί αν θα προκύψουν αντιδράσεις από Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς τα γαλλικά και τα γερμανικά απέχουν παρασάγγας σε δημοφιλία από τα αγγλικά.

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: