Έβγαλε το σκύλο βόλτα στη παραλία και βρήκε εμετό φάλαινας αξίας εκατομμυρίων

Ένας άνδρας στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός σε μια καθημερινή βόλτα που έκανε τον σκύλο του στην παραλία, καθώς το ζώο εντόπισε τον εμετό μιας φάλαινας, με την αξία του να υπολογίζεται σε εκατομμύρια δολάρια.

Το περιστατικό έγινε στη Σκωτία, όταν ο 37χρονος Patrick Williamson βρήκε την ουσία που ονομάζεται Ambergris, γνωστή και ως «ο θησαυρός της θάλασσας».

Πρόκειται για τον εμετό των σπερματοφαλαινών, ο οποίος σχηματίζεται στο στομάχι τους, για να τις προστατεύσει από δύσπεπτα μέρη του θηράματός τους, όπως όταν τρώνε ένα καλαμάρι. Με τον καιρό και όσο η ουσία αναπτύσσεται, κομμάτια της απελευθερώνονται από το ζώο, με μερικά να τα παρασέρνει το νερό και να καταλήγουν στη στεριά.

«Δουλεύω σε ένα ψαροκάικο, οπότε ήξερα τι ήταν το Ambergris. Δεν το έχω ξαναδεί, αλλά έχω ακούσει ιστορίες για αυτό», είπε ο χαρακτηριστικά ο 37χρονος, με βάση την New York .

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο ψαράς είναι ιδιαίτερα τυχερός, γιατί το Ambergris που ονομάζεται και άμβρα κάνει θραύση στους αρωματοποιούς, οι οποίοι το προσθέτουν στα αρώματα, ώστε να έχουν πιο έντονη μυρωδιά και για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Η ελάχιστη τιμή που μπορεί να αγγίξει ένα μικρό κομμάτι Ambergris είναι τα 500.000 δολάρια και εύκολα μπορεί να ξεπεράσει τα 1,5 εκατομμύρια.

Ο Patrick Williamson θα πάει λοιπόν την ουσία για ανάλυση στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για άμβρα, μπορεί να κερδίσει εκατομμύρια αν την πουλήσει.

Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙεμετοςφαλαινα

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: