Ευ. Μεϊμαράκης: «Εμείς ψηφίσαμε στόχους, τα μέτρα ψηφίστε τα μόνοι»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην Ολομέλεια όπου εξετάζει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Ο Ευ. Μεϊμαράκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το κόμμα καταψηφίζει τα άρθρα με τις φορολογικές επιβαρύνσεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα που προέκυψε με το «πόθεν έσχες». «Τι γίνεται με το πόθεν έσχες; Θα αφήσετε να σέρνεται μία σκιά σε όλους τους υπουργούς; Βγαίνουν οι υπουργοί να πουν “δεν είμαι εγώ’, “δεν είμαι εγώ’, “δεν είμαι εγώ’. Και καλά ο ίδιος γιατί δεν βγαίνει να πει “εγώ είμαι’; Πώς θα προχωρήσει αυτό; Κουίζ είναι; Όποιος είναι να βγει να μας το πει, να τελειώνουμε. Δεν είναι κουίζ». Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ξεκαθάρισε: «Λέμε κάθετα “όχι” στην φοροεπιδρομή και περικοπές μισθών και συντάξεων. Στα μέτρα που κάνουν όλους μας φτωχότερους, αυξάνουν την ανεργία και υποδαυλίζουν και ενισχύουν ακραίες φωνές» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. Υποστήριξε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αθέτησε όλα όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί για να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για τα κόκκινα δάνεια προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην παραδώσει τα σπίτια σε ξένα funds. «Ούτε να το σκέφτεστε αυτό. Η ΝΔ είναι κάθετα αντίθετη» τόνισε χαρακτηριστικά. «Εμείς ψηφίσαμε το καλοκαίρι τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα, τα μέτρα που επιβαρύνουν την κοινωνία ψηφίστε τα μόνοι σας» κατέληξε.

Ο Τζιτζικώστας για τα «πόθεν έσχες»
Την υπόθεση με τα πόθεν έσχες σχολίασε με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. «Τα φλάμπουρα της ηθικής ‘πέσαν γρήγορα. Το παλιό όταν υποκρίνεται το νέο είναι παρακμή», έγραψε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε Βέροια και Έδεσσα ο Ευ. Μεϊμαράκης
Εξάλλου, στην Βέροια θα βρίσκεται αύριο, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευ. Μεϊμαράκης, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης. Το Σάββατο, θα μεταβεί στην Έδεσσα, προκειμένου να συμμετάσχει σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Debate των υποψήφιων ζητάει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο μεταξύ, τη διενέργεια debate με την συμμετοχή όλων των υποψηφίων για την θέση του προέδρου της ΝΔ, ζητάει με δήλωσή του ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι είναι υποχρέωση των υποψηφίων προέδρων να συμμετάσχουν σε μία τέτοια συζήτηση και δικαίωμα των πολιτών να έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις θέσεις και να συγκρίνουν τις δεξιότητές τους. «Δεν νοείται ανοιχτή διαδικασία δίχως μία τέτοια συζήτηση. Έτσι λειτουργούν τα δημοκρατικά κόμματα σε όλο τον κόσμο. Η ΝΔ θα βγει κερδισμένη από το δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο των υποψηφίων και από την ανοιχτή διαδικασία εκλογής προέδρου. Η εξωστρέφεια μάς φέρνει πιο κοντά στην κοινωνία και μας δυναμώνει», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Άδ. Γεωργιάδης: «Για μένα η ενότητα της ΝΔ είναι ιερή»
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στη βόρεια Ελλάδα επισκέφθηκε την Κομοτηνή και τη ΝΟΔΕ Κομοτηνής όπου και συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.«Για εμένα η ενότητα της παρατάξεως είναι ιερή. Άλλο κεφάλαιο να βγάλουμε αρχηγό, άλλο κεφάλαιο πιο σημαντικό την επόμενη ημέρα να είμαστε όλοι μαζί και αγαπημένοι. Γιατί τη Νέα Δημοκρατία πρέπει να την κάνουμε μεγαλύτερη, όχι να την κάνουμε μικρότερη. Έλεγαν οι παλαιότεροι το μοναστήρι να είναι καλά και από ηγουμένους, βγάζεις όσους θες».

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: