EuroWorking Group: Απορρίφθηκε το αίτημα επιστροφής του 1,2 δισ.

EuroWorking Group: Απορρίφθηκε το αίτημα επιστροφής του 1,2 δισ.: Απορρίφθηκε το του 1,2 δισ.

Ακόμη ένα μέσο πίεσης προς την ελληνική για να επισπεύσει τις που πολύ συζητά αλλά δεν προχωρά, κατά την άποψη των Ευρωπαίων: σήμερα, το EuroWorking Group αρνήθηκε να επιστραφεί στην Ελλάδα το «μαξιλάρι» των 1,2 δισ. από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το ποσό αυτό θα έδινε μια μικρή ανάσα στην Αθήνα την ώρα που πολλοί αναλυτές αλλά και διεθνή μέσα βλέπουν «πιθανή χρεοκοπία τον ερχόμενο μήνα».

Το EuroWorking Group πάντως απέρριψε το αίτημα επιστροφής του ποσού.

Ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας, η Γερμανία ξεκαθάρισε πως «δεν βλέπουμε καμία βάση για μια τέτοια αποδέσμευση». Αναφερόμενος στο ποσό του 1,2 δισ. ευρώ που διεκδικεί το ΤΧΣ από τον EFSF, ο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ δήλωσε: «Ο EFSF διέθεσε στην Ελλάδα πόρους προκειμένου να διασφαλιστούν τα στρες τεστ των τραπεζών, τα οποία ήταν θετικά. Δεν χρειάστηκε να γίνει χρήση αυτών των πόρων. Στην απόφασή του το 20.2.15 αποφάσισε ομόφωνα αυτοί οι πόροι να επιστραφούν στον EFSF. Εκεί βρίσκονται τώρα. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την επιχειρηματολογία πώς θα μπορούσαν αυτά τα για τα οποία γίνεται τώρα συζήτηση να δικαιολογηθούν σε αυτό το πλαίσιο. Εάν θέλει κανείς να συζητήσει για αυτό, θα έπρεπε πρώτα να απευθυνθεί στο Eurogroup και να πάρει μια ομόφωνη απόφαση προκειμένου να ελευθερωθούν αυτοί οι πόροι». Ενώ πρόσθεσε πως «οι πόροι που βρίσκονται πάλι στον EFSF στο Λουξεμβούργο είναι κατά την άποψή μας δεσμευμένοι για συγκεκριμένο σκοπό, διότι είχαν προβλεφθεί για την περίπτωση ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης ελληνικών τραπεζών».

Σύμφωνα με πηγή που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις, την οποία επικαλείται το Reuters, η «Αθήνα θα ξεμείνει από χρήματα στις 20 Απριλίου χωρίς νέο ρευστό».

News.gr

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: