Eurovision 2023: Βομβαρδισμοί στη γενέτειρα των Tvorchi όταν η Ουκρανία ανέβηκε στη σκηνή

Η γενέτειρα της ουκρανικής συμμετοχής στη Eurovision, χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους λίγο πριν το συγκρότημα Τvorchi ανέβει στη σκηνή στο Λίβερπουλ, λένε αξιωματούχοι.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Τερνόπιλ, Βολοντίμιρ Τρας, επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο δήμαρχος της πόλης, Σεργκέι Ναδάλ, δήλωσε ότι αποθήκες υπέστησαν ζημιές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιτέθηκε στις περιοχές του Κιέβου και του Τερνόπιλ πριν και κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των Tvorchi στη Eurovision.

View this post on Instagram

A post shared by TVORCHI (@tvorchi_official)

Δέκα λεπτά πριν ανέβουν στη σκηνή της Liverpool Arena, οι Tvorchi με αναρτήσεις στο Instagram οι Ουκρανοί έκαναν αναφορές για επίθεση στο Τερνόπιλ.

Μετά την εμφάνισή τους, οι Tvorchi πρόσθεσαν: «Ternopil είναι το όνομα της γενέτειράς μας, η οποία βομβαρδίστηκε από τη Ρωσία ενώ τραγουδούσαμε στη σκηνή της Eurovision για τις ατσάλινες καρδιές, το ανίκητο και τη θέλησή μας».

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για όλες τις πόλεις της Ουκρανίας που βομβαρδίζονται καθημερινά. Χάρκοβο, Ντνίπρο, Χμελνίτσκι, Κίεβο, Ζαπορίζια, Ούμαν, Σούμι, Πολτάβα, Βινίτσια, Οδησσός, Μυκόλαϊβ, Τσερνίχοβ, Χερσώνα και όλες τις άλλες. Ευρώπη, ενωθείτε ενάντια στο κακό για χάρη της ειρήνης».

Οι Tvorchi παρουσίασαν το Heart of Steel — ένα τραγούδι για τους στρατιώτες που ηγήθηκαν μιας ανεπιτυχούς αντίστασης κατά των ρωσικών δυνάμεων στη Μαριούπολη.


Το Λίβερπουλ φιλοξένησε τον διαγωνισμό για λογαριασμό της Ουκρανίας λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.

Στο τέλος της εμφάνισής τους, οι Tvorchi σήκωσαν τις γροθιές τους στον αέρα ανεμίζοντας ουκρανικές σημαίες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: