Καιρός αύριο: Καλοκαίρι την Κυριακή – Στους 30 βαθμούς το θερμόμετρο, υψηλή η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης

Απότομη άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σε λίγες ώρες, με τον υδράργυρο να δείχνει ακόμη και 30 βαθμούς. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ακόμη και το Σάββατο εκμεταλλεύτηκαν τη βλετίωση του καιρού για να ξεχυθούν στις παραλίες της Αττικής. 

Αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα την οποία θα την μεταφέρουν προς την περιοχής μας οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα πνέουν στο Ιόνιο. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι οι πιο νότιες της επικράτειας. 

Χαρακτηριστικά, το μεσημέρι της Κυριακής η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα πλησιάσει κατά τόπους τους 30oC στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και τους 32oC στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.


Άκρως καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού και στην Αττική, με τον υδράργυρο να φτάνει αύριο Κυριακή έως και τους 26 βαθμούς Κελσίου τις μεσημεριανές ώρες, ενώ τη Δευτέρα στις 15:00 το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας θα δείξει μέγιστη θερμοκρασία τους 31 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo. 

Η αναλυτική πρόγνωση του meteo 

Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι που επικρατούν στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα προκαλούν μεταφορά θερμών αερίων μαζών με υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης.

Αποτέλεσμα θα είναι η σημαντική  άνοδος της θερμοκρασίας των δυτικών και νοτίων τμημάτων της χώρας και αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα (με εξαίρεση τα ανατολικότερα τμήματα της χώρας) την Κυριακή 14/05.

Τη Δευτέρα 15/05 θα σημειωθεί  άνοδος των θερμοκρασιών και αύξηση των συγκεντρώσεων ατμοσφαιρικής σκόνης και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Στον πρώτο χάρτη που ακολουθεί με κόκκινες αποχρώσεις παρουσιάζονται οι περιοχές όπου αναμένεται άνοδος της μέγιστης θερμοκρασίας την Κυριακή 14/05. 


Στον δεύτερο χάρτη με καφέ αποχρώσεις παρουσιάζονται οι περιοχές όπου θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης το μεσημέρι της Κυριακής 14/04. Όπως φαίνεται σε αυτόν, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται στα δυτικά τμήματα της χώρας, στην Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.


Δείτε χάρτη της ΕΜΥ με τις αυριανές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: