Έτοιμος να… κλείσει την «Θ.13» ο Κοντονής!

Με… εξόντωση απειλείται ο Παναθηναϊκός μετά τα όσα έγιναν στην Λεωφόρο και δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς πέρα από όσα αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας ο Σταύρος Κοντονής εμφανίζεται έτοιμος να εφαρμόσει τον νέο αθλητικό νόμο στο ακέραιο.

Εάν ο Παναθηναϊκός, τον οποίο καίει το φύλλο αγώνα του Παππά, θεωρηθεί υπαίτιος ο αγώνας θα κριθεί υπέρ του Ολυμπιακού στα χαρτιά, θα υπάρξει αφαίρεση βαθμών, ποινή κεκλεισμένων των θυρών 2-4 αγωνιστικών και αρκετά βαρύ πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τις 150.000 ευρώ.

Ο Κοντονής, όμως, βάσει του νέου νόμου έχει την δυνατότητα να επιβάλλει πρόστιμο μέχρι και ενός εκατ. ευρώ «… σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων», ενώ εφόσον κρίνει πως η «Θύρα 13» ήταν η πηγή των επεισοδίων «… μπορεί για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών, μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να απαγορεύει τη διάθεση εισιτηρίων και την εν γένει χρήση συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικών εγκαταστάσεων».

Δεν τίθεται, όμως, κανένα θέμα διακοπής του πρωταθλήματος, αν και ο Υφυπουργός έχει αυτή τη δυνατότητα.

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: