Ερντογάν: Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τούρκου προέδρου μετά την περιπέτεια της υγείας του – Δείτε βίντεο

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την περιπέτεια της υγείας του έκανε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο TRT Haber ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε το παρών στο φεστιβάλ TEKNOFEST που λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, το οποίο χρησιμοποιείται πλέον μόνο για εμπορεύματα, επισκευές, ιδιωτικά αεροσκάφη και αποστολές κρατών.

Ο Ερντογάν συνοδευόταν από τη σύζυγό του Εμινέ, και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ με τη δική του σύζυγο. Τα δύο ζευγάρια έφτασαν στο χώρο του Φεστιβάλ Αεροπορίας Διαστήματος και Τεχνολογίας με ένα κόκκινο Togg T10X, το πρώτο ηλεκτρικό SUV τουρκικής παραγωγής.

Ο Ερντογάν, που τις προηγούμενες μέρες είχε κάνει μόνο διαδικτυακές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις, αναρρώνοντας από το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε, εκφώνησε μια σύντομη ομιλία στο φεστιβάλ, τονίζοντας ότι το TEKNOFEST έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στον τομέα του, ενώ ευχαρίστησε και τον Αλίγιεφ για τη συνεργασία των δύο χωρών για την κατασκευή σπιτιών μετά τον σεισμό στην Τουρκία.

Οι διαδικτυακές εμφανίσεις και η σεναριολογία

Η αδιαθεσία του Ταγίπ Ερντογάν και η πλούσια σεναριολογία γύρω από την κατάσταση της υγείας του απασχόλησαν έντονα τα τελευταία 24ωρα το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης ανά τον κόσμο. Οι διαδοχικές ακυρώσεις των δημοσίων εμφανίσεών του έδιναν τροφή για την ανάπτυξη φημών περί σοβαρής επιδείνωσης, με τη σεναριολογία πάντως να κοπάζει κάπως με τις διαδικτυακές εμφανίσεις του το τελευταίο διήμερο.

Ο Ερντογάν εμφανίστηκε διαδικτυακά, την Πέμπτη, σε εκδήλωση για τον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου στην οποία συμμετείχε και ο Ρώσος ομόλογός του. Ένα 24ωρο αργότερα, την Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση για τη «Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου», και πάλι όμως διαδικτυακά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: