Επιστρέφει στο Ράλι Dakar η  BFGoodrich

Ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών στο μεγάλο και πολύ δύσκολο αγώνα  Ράλι Dakar 2017 επιστρέφει η  BFGoodrich. Η εταιρεία θα εξοπλίσει περίπου 300 αγωνιστικά οχήματα στο Dakar με ελαστικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ώστε να αντεπεξέλθουν στις καταπονήσεις.

Η BFGoodrich κατασκεύασε το πρώτο ράντιαλ ελαστικό παντός εδάφους το 1976 και έχει αποδείξει την αξία της με νίκες σε αγώνες off-road σε όλο τον κόσμο, ετοιμάζεται πυρετωδώς ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών για το δύσκολο Dakar.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρίας θα διαθέσουν  την κινητή μονάδα σέρβις BFGoodrich Dakar Service Center για συνεχή τεχνική υποστήριξη των αγωνιζόμενων. Το σκληροτράχηλο έδαφος και τα απρόβλεπτα στοιχεία που συναντούν οι οδηγοί μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες, οδηγώντας μέσα από τρεις χώρες, είναι ακριβώς το πεδίο εφαρμογών που ψάχνει η BFGoodrich.

Τα ελαστικά BFGoodrich που θα χρησιμοποιηθούν στο Ράλι Dakar 2017 έχουν δοκιμαστεί σε όλο τον πλανήτη:

BFGoodrich All-Terrain KDR2: Ένα αγωνιστικό ελαστικό ειδικά κατασκευασμένο για αγώνες ράλι τύπου cross country. Διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά με το BFGoodrich Baja T/A® KR2, αλλά είναι πιο ελαφρύ και με νέο σκάλισμα πέλματος, για να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις των ελαφρύτερων οχημάτων ως προς το κράτημα. Είναι σχεδιασμένο ειδικά για την Peugeot και την Toyota Gazoo Racing Team στο Dakar.

BFGoodrich All-Terrain KDR: Παρόμοιο με το KDR2, αυτό το ελαστικό παρέχει πρόσφυση σε όλα τα είδη των τερέν και παράλληλα δίνει άνεση στην οδήγηση και σταθερότητα κατά την επιβράδυνση. Το ελαστικό είναι σχεδιασμένο να αντέχει στην άσκηση δυνάμεων στα πλευρά του, στοιχείο που συναντάει κανείς στα οχήματα με τετρακίνηση όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι ομάδες Toyota/Overdrive, Mini X-Raid και Mini ALL4.

 

BFGoodrich Baja T/2 KR2: Το ελαστικό που κυριάρχησε στις ερήμους της Baja υποστηρίζει επίσης τους αγωνιζόμενους των buggie (με κίνηση στους δύο τροχούς) στο Dakar. Το πέλμα του είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για μέγιστη ελκτική πρόσφυση στο μαλακό χώμα, πολύ καλή προστασία από ζημιές στα πλευρά, σταθερότητα στην επιβράδυνση και καλές επιδόσεις στις στροφές.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι μετά από κάθε μεγάλο αγώνα, τα ελαστικά μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ερευνητών . Γίνονται έρευνες και μετρήσεις στα αγωνιστικά ελαστικά της BFGoodrich και οι μετατροπές εξέλιξης των αγωνιστικών μεταφέρεται στα ελαστικά εμπορίου. Για παράδειγμα ένα από τα ελαστικά αυτά είναι το All-Terrain T/A  που είναι σχεδιασμένο για μεγάλη αντοχή στο χρόνο και πολύ καλή ελκτική πρόσφυση.

 

Επιστρέφει στο Ράλι Dakar η  BFGoodrich

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: