Επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η πενθήμερη εργασία κάνει κακό στην υγεία

Σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων του City University London, η πενθήμερη εργασία κάνει κακό στην υγεία και μάλιστα σημειώνουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από την Δευτέρα έως την Πέμπτη και τις υπόλοιπες τρεις ημέρες να ξεκουράζονται.

Παράλληλα, η τετραήμερη εργασία υπολογίζεται πως θα βοηθήσει το περιβάλλον, καθώς θα κυκλοφορούν λιγότερα αυτοκίνητα στο δρόμο και θα εξοικονομείται ενέργεια.

Ο τίτλος της έρευνας είναι «Inventing the Future» (Eφευρίσκοντας το μέλλον), ενώ ο κοινωνιολόγος Άλεξ Γουίλιαμς αναφέρει ότι η μείωση των εργάσιμων ημερών μπορεί να σώσει τον κόσμο.

Σαν παράδειγμα για το πως η τετραήμερη εργασία μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο, ο δρ Γουίλιαμς αναφέρει τη Γιούτα όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι πηγαίνουν στο γραφείο 4 φορές την εβδομάδα, με επιμηκυμένο ωράριο, και το αποτέλεσμα είναι θετικό και για εκείνους και για τον πλανήτη. Εξοικονομούνται 2 εκατομμύρια δολάρια από την ενεργειακή κατανάλωση, ενώ μειώνονται κατά 12.000 τόνους ετησίως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: