Έως τις 4 Ιουλίου οι αιτήσεις για τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 4 Ιουλίου. Για πολύ σημαντική στιγμή μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, λέγοντας πως η Ελλάδα παύει να κατέχει τη ντροπιαστική αποκλειστικότητα της μοναδικής ευρωπαϊκής χώρας που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή, αφού η Ελλάδα παύει να κατέχει τη ντροπιαστική «αποκλειστικότητα» της μοναδικής ευρωπαϊκής χώρας που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς», δήλωσε ειδικότερα ο υπουργός Επικρατείας και υπογράμμισε ότι «μετά από διεξοδική διαβούλευση, τόσο στο στάδιο της κατάρτισης του νόμου, όσο και σε αυτό της σύνταξης της προκήρυξης και παρά τις προβλέψεις -και την επιθυμία- ορισμένων για το αντίθετο, ο διαγωνισμός είναι γεγονός» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Επικρατείας.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ελληνικές ή ξένες ανώνυμες εταιρείες, υπό σύσταση Α.Ε., κοινοπραξίες και υπό σύσταση κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα των μέσων ενημέρωσης.

Η αίτηση συμμετοχής συνοδεύεται από παράβολο 30.000 ευρώ και υποβάλλεται στη ΓΓΕΕ, τόσο ηλεκτρονικά, όσο και εγγράφως (μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά), εντός 45 ημερών από τη δημοσίευση της προκήρυξης. Το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στα 8.000.000 ευρώ ως ίδια κεφάλαια.

Σε ότι αφορά το προσωπικό που θα απασχολούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, προβλέπεται ότι οι υποψήφιοι που ήδη λειτουργούν πρέπει να υποβάλλουν ονομαστική κατάσταση εργαζομένων, οικονομοτεχνική μελέτη, πίνακες προσωπικού (ΕΡΓΑΝΗ), βεβαιώσεις των ασφαλιστικών Ταμείων και οργανόγραμμα με τον συνολικό αριθμό εργαζομένων (τουλάχιστον 400 άτομα), καθώς και με τον αριθμό εργαζομένων ανά ειδικότητα (τουλάχιστον 80 άτομα τεχνικό προσωπικό, 60 διοικητικό, 60 δημοσιογράφους).

Διαβάστε την προκήρυξη ΕΔΩ.

Πηγή: thestival.gr

media

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: