Ένοχος ο Τάσος Μαντέλης για μίζα από τη Siemens

Ένοχος κρίθηκε ο πρώην υπουργός, Τάσος Μαντέλης, για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και τη μίζα των 450.000 γερμανικών μάρκων. Όσο για τους συγκατηγορούμενούς του, δύο ακόμα άτομα, το στέλεχος της Siemens, Ηλ. Γεωργίου, και ο πρώην συνεργάτης του υπουργού, Αλ. Μαντάς, κρίθηκαν ένοχοι, ενώ ακόμα δύο, η πρώην εφοριακός, Αντωνία Μάρκου, και ο κουμπάρος του υπουργού, Γ. Τσουγκράνης, αθωώθηκαν.

Το δικαστήριο έκρινε με απόφασή του πως τα 450.000 γερμανικά μάρκα ήταν η δωροδοκία του υπουργού Μεταφορών για τη σύμβαση ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ που υπεγράφη το 1997. Αυτά τα χρήματα μπήκαν, με δυο εμβάσματα, το 1998 και το 2000, από τα μαύρα ταμεία της Siemens σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό Roccos, που ανήκε στον κουμπάρο του, Γιώργο Τσουγκράνη.

Τόσο ο Τάσος Μαντέλης όσο και οι Ηλ. Γεωργίου και Αλ. Μαντάς, έχουν δηλώσει ότι παραχωρούν το σύνολο του ποσού των 450.00 γερμ. μάρκων (230.000 ευρώ) που χαρακτηρίστηκε ως ζημία, στο Δημόσιο. Αφορά στο ποσό των 175.000 ευρώ, που έχει κατασχεθεί, και ακόμη 55.000 ευρώ που έχουν καταβληθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Πρόκειται για μία κίνηση να επιστραφούν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο προκειμένου να έχουν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: