Έλον Μασκ: «O ρόλος σας τελείωσε» – Πώς διέλυσε το Twitter σε ένα απόγευμα

«Let the good times roll», έγραψε ο Ελον Μασκ σε ανάρτησή του, αναφερόμενος στη νέα εποχή του Twitter. Τη δική του εποχή ή ακριβέστερα ηγεμονία. «Ποιες καλές στιγμές;» αναρωτιούνται οι περισσότεροι. Αν και συνεχίζει να βρίσκεται στον πυρήνα της κοιλάδας των τεχνολογικών θαυμάτων, στην παρούσα φάση το Τwitter δεν μοιάζει ευλογημένο, πόσο μάλλον ιδανικό εργασιακό περιβάλλον.

Η εταιρεία που μέχρι προ διετίας χαρακτηριζόταν επίγειος παράδεισος για τους υπαλλήλους έχει αλλάξει δραματικά. Το 24ωρο ανοιχτό μπαρ με δωρεάν κοκτέιλ και αντλίες από τις οποίες έρρεαν άφθονα η μπίρα και το κρασί, οι λάτε διακοσμημένοι με emojis, οι εργονομικοί καναπέδες για ξεκούραση ή ακόμα και οι μεσημεριανές φιέστες και τα μαθήματα γιόγκα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έχουν αντικατασταθεί από ένα πέπλο ανασφάλειας, άγχους και πίεσης.


Οι μαζικές απολύσεις μέσω email την Παρασκευή το απόγευμα γιγάντωσαν την τοξική ατμόσφαιρα, ειδικά όταν έγινε γνωστό ότι ουσιαστικά διαλύθηκε το τμήμα που έλεγχε για fake news στην πλατφόρμα. Ολα ξεκίνησαν όταν ένας υπάλληλος παρατήρησε ότι στο ψηφιακό ημερολόγιο της εταιρείας, που είναι προσβάσιμο σε όλους τους εργαζόμενους, φιγουράριζε η ημέρα και η ώρα μιας σύσκεψης της διοίκησης με τίτλο «Μείωση του ανθρώπινου δυναμικού». Ενας άλλος υπάλληλος ανακάλυψε στην εταιρική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων μια συζήτηση μεταξύ συνεργατών του Μασκ για τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που θα απολυθούν και το ποσό που θα πάρουν ως αποζημίωση.

Δεν άργησε, λοιπόν, να κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι το μισό προσωπικό θα δει την πόρτα της εξόδου και το άλλο μισό θα επιστρέψει με μειωμένο μισθό και διευρυμένο ωράριο. Πρόκειται για το κερασάκι στην τούρτα μιας σουρεαλιστικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μασκ απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας για 44 δισ. δολάρια. Εκτοτε, οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία επίσημη μορφή επικοινωνίας με τη νέα διοίκηση. Δεν ενημερώθηκαν από επίσημα χείλη ούτε για το ότι ο Μασκ ολοκλήρωσε την αγορά. Ούτε για το ότι απέλυσε τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας. Ούτε καν για το ότι ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Και βέβαια βρίσκονται στο σκοτάδι για το τι μέλλει γενέσθαι.

Κλείνουν τους λογαριασμούς τους

Αντιθέτως, διαβάζουν δεκάδες άρθρα έγκριτων ΜΜΕ στα οποία ξεδιπλώνονται με γλαφυρές λεπτομέρειες τα σχέδια του Μασκ να αναδιοργανώσει πλήρως την εταιρεία. Αυτά περιλαμβάνουν την περικοπή περίπου 3.700 θέσεων εργασίας στο Twitter Inc., δηλαδή το μισό ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος.


Τα κεντρικά γραφεία του twitter

Διαβάζουν τις δικές του αναρτήσεις, μέσω των οποίων έγινε γνωστή και η νέα τιμή για τους συνδρομητές του Twitter Blue, την προαιρετική συνδρομητική υπηρεσία της εταιρείας, η οποία κυμαίνεται στα οκτώ δολάρια τον μήνα, ποσό με το οποίο θα μπορούν να επαληθεύουν ως αυθεντικό τον λογαριασμό τους και να βλέπουν λιγότερες διαφημίσεις.

Και, τέλος, γίνονται μάρτυρες της μαζικής εκροής χρηστών, με τον Μασκ να απαντάει στους επικριτές και στους δυσαρεστημένους χρήστες με βίντεο των Monty Python. «Τα σχόλιά σας εκτιμώνται. Τώρα, όμως, πληρώστε», έγραψε ειρωνικά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: