Έληξε ο συναγερμός στη Βόρεια Γαλλία

Έληξε ο συναγερμός στη Βόρεια Γαλλία, μετά την ομηρία που βρισκόταν σε εξέλιξη επί ώρες να έχει αίσιο τέλος, αφού όλοι οι όμηροι είναι σώοι, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα τρεις ένοπλοι με καλάσνικοφ κρατούσαν ομήρους στην πόλη Ρουμπέ (Roubaix) της βόρειας Γαλλίας κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπήρχαν πολλοί τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα η κατάσταση ομηρείας δεν οφειλότεαν σε τρομοκρατική ενέργεια, ούτε είχε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, αλλά επρόκειτο για την άσχημη τροπή μιας ληστείας.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι δράστες προσπάθησαν να ληστέψουν ένα κατάστημα, αλλά επενέβησαν ταχύτατα οι αστυνομικοί που τους απέτρεψαν. Ακολούθησε καταιγιστική ανταλλαγή πυροβολισμών με τους τρεις δράστες. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, οι ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα γειτονικό σπίτι, και ταμπουρώθηκαν κρατώντας ομήρους έναν τραπεζίτη και την οικογένειά του.

Στις 23.00 ώρα Ελλάδος είχε γίνει γνωστό ότι δύο από τους ομήρους κατάφεραν να αποδράσουν από το σπίτι και ότι η αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους δράστες. Οι άλλοι δύο δράστες παρέμεναν ταμπουρωμένοι στο σπίτι.

Την περιοχή περικύκλωσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

thetoc.gr

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: