«Ελ. Βενιζέλος»: Στην ανακρίτρια η Βραζιλιάνα για τη διακίνηση παραισθησιογόνων ουσιών – Τι θα υποστηρίξει

Η 28χρονη ισχυρίζεται ότι η παραισθησιογόνος ουσία, για την οποία την κατηγορούν, προέρχεται από δύο φυτά τα οποία σύμφωνα με την παράδοση των ιθαγενών, χρησιμοποιούνται νόμιμα στις θρησκευτικές τελετές της Βραζιλίας

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε σήμερα η καλλονή από τη Βραζιλία που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά από διεθνές ένταλμα που είχε εκδοθεί για διακίνηση παραισθησιογόνων ουσιών που χρησιμοποιούνται σε παγανιστικές τελετές στη Λατινική Αμερική, μέσω διαδικτύου.

Η 28χρονη από το Σάο Πάολο αρνείται τις κατηγορίες και θα υποστηρίξει σύμφωνα με πληροφορίες ότι τον τελευταίο χρόνο είχε δημιουργήσει site που πωλούσε προϊόντα ευεξίας όπως έλαια και άλλα σκευάσματα που βοηθούν στην καταπολέμηση της αυπνίας, του στρες και της κατάθλιψης.

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η παραισθησιογόνος ουσία, για την οποία την κατηγορούν, προέρχεται από δύο φυτά τα οποία σύμφωνα με την παράδοση των ιθαγενών, χρησιμοποιούνται νόμιμα στις θρησκευτικές τελετές της Βραζιλίας παρόλο που η ίδια όπως λέει χρησιμοποιεί την ουσία από το ένα φυτό, ως βάση των προιόντων που διαθέτει και όχι τη μίξη των δύο που έχει παραισθησιογόνες ιδιότητες.

Η εντυπωσιακή Βραζιλιάνα από το Σάο Πάολο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε στην Ελλάδα πριν από περίπου 2 χρόνια και δούλευε από το καλοκαίρι του ‘21 στην υποδοχή εστιατορίων στα νησιά.

Από την Αθήνα πέταξε για Βραζιλία τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο όταν έμαθε για τη σύλληψη των άλλων δύο συγκατηγορούμενων, επικοινώνησε με τον δικηγόρο της κ. Ηλία Κομνηνό ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές και κίνησε τις ενέργειες για την έλευση της στην Αθήνα. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι χρειάστηκε να περάσουν τρεις και πλέον μήνες μέχρι να έρθει καθώς συγκέντρωνε τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία για να προσκομίσει στις αρχές έπρεπε να μεταφραστούν επισήμως από τα πορτογαλικά.

Οι ίδιες πηγές, λένε ότι οι ανακριτικές αρχές είχαν ενημερωθεί ένα μήνα πριν, ενώ οι διωκτικές στο αεροδρόμιο ειδοποιήθηκαν με e-mail από την προηγούμενη Παρασκευή για την επικείμενη άφιξη της τη Δευτέρα 30 Μαίου όπου και συνελήφθη.

Η εκρηκτική καλλονή από τη Βραζιλία που περνούσε τα καλοκαίρια της στη Μύκονο και μαζί με δύο ακόμη άτομα κατηγορούνται ότι έστησαν εργαστηρίο παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT) της παραισθησιογόνου ουσίας που χρησιμοποιείται σε παγανιστικές τελετές στη Λατινική Αμερική, συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η υπόθεση, είχε εξιχνιαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν είχε συλληφθεί ο Έλληνας σύντροφος της και ένα ακόμη άτομο, με την ίδια να έχει εκδοθεί σε βάρος της ένταλμα σύλληψης και να είναι καταζητούμενη. Το “τρίο των παραισθήσεων” σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διατηρούσαν και ιστοσελίδα πώλησης δήθεν «ελιξίριων ομορφιάς», μέσω της οποίας λάμβαναν τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών που έστελναν σε όλο τον κόσμο. Απο την έφοδο των αρχών, κατασχέθηκαν —78— γυάλινα φιαλίδια με περιεχόμενο ουσία διμεθυλοτρυπταμίνης συνολικού βάρους -2- κιλών και -402- γραμμ., το χρηματικό ποσό των —6.600— ευρώ, —102— φιαλίδια, -100- καπάκια δοσομετρητές, πλήθος χάρτινων φακέλων αποστολής δεμάτων και δελτία ομαδικής κατάθεσης ταχυδρομικών αντικειμένων.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, έγινε, στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών, σε συνεργασία με την H . S . I ( Homeland Security Investigation ) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων στην παρασκευή διμεθυλοτρυπταμίνης ( DMT ), εντοπίστηκε η οικία «εργαστήριο» παρασκευής της προαναφερθείσας ναρκωτικής ουσίας και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: