Εξαδάκτυλος: Η αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη οφείλεται στους οπαδούς του ΠΑΟΚ


Στην μαζική παρουσία φίλων του ΠΑΟΚ έξω από το «Μακεδονία Παλλάς» πριν τον αγώνα με την Κράσνονταρ στην Τούμπα για τα play-offs του Champions League απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη ο Θανάσης Εξαδάκτυλος.

«Χρειάζεται πολλή πιστή στήριξη των τρεχόντων μέτρων διότι θέλουμε την κοινωνία και την οικονομία ανοικτή. Άρα η κυκλοφορία του ιού υπάρχει, θα πρέπει να κοπεί όμως όπου υπάρχει περιττή κυκλοφορία. Η μάσκα προβλέπεται όπου υπάρχει συνωστισμός. Δεν βλέπω τον λόγο να φοράει κάποιος μόνος τη μάσκα έξω. Η Θεσσαλονίκη που είχε ένα πολύ καλό ρεκόρ μέχρι στιγμής χθες διπλασίασε τα κρούσματα.

Τι συνέβη πριν από δυο εβδομάδες; Είχαμε τρελούς πανηγυρισμούς για αθλητικό γεγονός πολύ σημαντικό για την πόλη. Αυτά είναι γεγονότα που έχουν τίμημα. Οι κάθε είδους συνωστισμοί για οποιονδήποτε λόγο δημιουργούν πολύ μεγάλο πρόβλημα», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Όσον αφορά τη δυναμική παρουσία του κόσμου έξω από το Εφετείο για την απόφαση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής είπε τα εξής: «Θα το δούμε σε δέκα μέρες και ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι αυτό που προβλέπουμε να δούμε».

Τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε και για τις πιθανότητες να έχουμε ένα νέο lockdown λόγω της έξαρσης του κορονοϊού: «Eξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούμε. Και υπάρχει και κάτι χειρότερο από το lockdown. Το καθυστερημένο lockdown, το οποίο είναι ακόμη χειρότερο γιατί εκεί κανείς έχει διπλά προβλήματα. Και τα προβλήματα του lockdown, και τα προβλήματα της καθυστέρησης αυτού, που σημαίνει μεγάλη υγειονομική κρίση. Πιστεύω αυτή τη στιγμή πως μπορούμε ακόμα να ανατρέψουμε την κατάσταση αλλά πρέπει να λειτουργήσουμε αποφασισμένοι και αυτόβουλα».

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: