ΕΕ: Οι εκλογές στην Τουρκία να είναι διαφανείς και χωρίς αποκλεισμούς, λέει εκπρόσωπος της Κομισιόν

Για την ΕΕ είναι «σημαντικό» και αναμένει ότι οι επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία θα είναι «διαφανείς και χωρίς αποκλεισμούς» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες.

Επίσης, ο κ. Στάνο σημείωσε ότι «η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος για την ΕΕ από πολλές απόψεις και παρακολουθούμε τις επερχόμενες εκλογές πολύ στενά», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη η διαδικασία να διεξαχθεί με βάση τα δημοκρατικά πρότυπα καθώς και όλα τα κόμματα να σέβονται το κράτος δικαίου και τη βούληση των πολιτών της Τουρκίας.

Παράλληλα, ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι «είναι σημαντικό επίσης να υπάρχει εγγύηση για τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης και διαβεβαίωση για δίκαιη αντιμετώπιση όλων των πολιτικών κομμάτων».

Όσον αφορά στη στάση της Άγκυρας στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ο Πίτερ Στάνο απάντησε ότι η Τουρκία, όπως και κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, είναι μεταξύ των σημαντικών εταίρων της ΕΕ με τους οποίους υπάρχουν τακτικές επαφές με στόχο την αποτροπή της παράκαμψής τους. «Αυτή είναι η συνεχής έκκλησή μας προς όλους τους εταίρους» τόνισε τέλος ο εκπρόσωπος.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: