Δυσκολεύτηκε στις λασπωμένες συνθήκες του Ράλλυ Πολωνίας ο Ιορδάνης Σερδερίδης!

Επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά που έλεγαν για βροχοπτώσεις την πρώτη ημέρα του Ράλλυ Πολωνίας. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας στον όγδοο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ, Ιορδάνης Σερδερίδης κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του εναρκτήριου σκέλους του αγώνα και συνεχίζει την προσπάθειά του με το Citroen DS3 WRC. Τα πληρώματα συμμετείχαν την Παρασκευή σε 8 ειδικές διαδρομές, με τις άσχημες καιρικές συνθήκες να δυσκολεύουν το έργο τους.

Η μέρα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Σερδερίδη, καθώς δυσκολεύτηκε στις πρωινές ειδικές, μην έχοντας το κατάλληλο set up στο αυτοκίνητο: «Η μέρα ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτητική για εμάς. Το πρωί φύγαμε από το σέρβις παρκ με λάθος ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο, οι οποίες δεν μας ευνοούσαν στις συνθήκες που επικρατούσαν στις διαδρομές.», ήταν τα λόγια του οδηγού, ο οποίος πρόσθεσε «Όλη την ημέρα έβρεχε και οι ειδικές ήταν σε κακή κατάσταση.»

Ο Έλληνας οδηγός βελτίωσε το set up στη συνέχεια, ανεβάζοντας την απόδοσή του στις απογευματινές ειδικές: «Το απόγευμα κινηθήκαμε καλύτερα. Χάρη στην καθοδήγηση της συνοδηγού μου Lara Vanneste, καταφέραμε και πετύχαμε ικανοποιητικούς χρόνους. Το σημαντικό είναι πως μείναμε στο δρόμο και επιβιώσαμε στις γεμάτες λάσπη ειδικές.», υπογράμμισε, ενώ αναφορικά με το στόχο στις Σαββατιάτικες διαδρομές, πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να ανεβούμε θέσεις στη γενική κατάταξη. Ο αγώνας έχει πολύ δρόμο ακόμη και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να τερματίσουμε την Κυριακή το απόγευμα.»

Οκτώ ειδικές διαδρομές περιλαμβάνει και το σκέλος του Σαββάτου, με το συνολικό μήκος τους να αγγίζει τα 145 χιλιόμετρα.

Δελτίο Τύπου / J-Motorsport

Δυσκολεύτηκε στις λασπωμένες συνθήκες του Ράλλυ Πολωνίας ο Ιορδάνης Σερδερίδης!

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: