ΔΝΤ: Εργαζόμαστε για ένα θετικό αποτέλεσμα για το χρέος

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου την Πέμπτη από την Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, δήλωσε πως το ΔΝΤ εργάζεται προκειμένου να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα επιστρέψει το κλιμάκιο του Ταμείου στην Ελλάδα, ο κ. Ράις απάντησε ότι δεν έχει ακριβή ημερομηνία για την επόμενη αποστολή στην Αθήνα και πως το ΔΝΤ είναι σε στενές επαφές με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να καθοριστεί ο χρόνος επιστροφής.

Όσον αφορά στα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε πως θα αφορούν στις μεταρρυθμίσεις και στο χρέος. «Επικεντρωνόμαστε στο πως θα ενεργοποιήσουμε το επί της αρχής πρόγραμμα που έχουμε εγκρίνει. Αυτό προϋποθέτει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και πρόοδο στο θέμα του χρέους. Αυτά θα είναι τα δύο βασικά θέματα στο καλάθι των συζητήσεων», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το αν θα ληφθούν αποφάσεις στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου για την Ελλάδα μέσα στο Φεβρουάριο, ο Τζέφρι Ράις απάντησε πως «δεν είχαμε ποτέ πει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», ανέφερε και τόνισε πως το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου θα συζητήσει για την Ελλάδα όταν υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος. «Αυτό δεν έχει αλλάξει. Η συμμετοχή του ΔΝΤ θα εξαρτηθεί από τα δύο στοιχεία. Από την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο στο θέμα του χρέους».

Ακόμα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου υπενθύμισε πως στην τελευταία συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Αλέξη Τσίπρα από το Νταβός, η επικεφαλής του ΔΝΤ μίλησε θετικά για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά στο ζήτημα του Χρέους υπογράμμισε πως αν και οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κρατάνε ήδη από το 2015 πλέον έχουν άλλη δυναμική. «Θεωρώ πως η δήλωση του Eurogroup του Ιανουαρίου επιτάχυνε τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: