Δημοσκόπηση – Εκλογές 2019: Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή και ποιο μένει οριακά εκτός

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που έγινε για λογαριασμό του in.gr, η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 9,2 μονάδες, ενώ στη Βουλή εισέρχονται 6 κόμματα με ένα έβδομο να είναι πολύ κοντά στο απαιτούμενο 3%.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 35,4 και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,2%. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 8,7%, τέταρτο το ΚΚΕ με 6,1% και στην πέμπτη και έκτη θέση ακολουθούν, αντίστοιχα, Ελληνική Λύση (3,4%) και Χρυσή Αυγή (3,2%).

Ακόμη, οριακά εκτός Βουλής φέρεται να μένει το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη που συγκεντρώνει ποσοστό 2,8%.

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, το 88,3% απαντά ότι πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 49,1%, έναντι 35,2% του Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα εάν θα προκύψει αυτοδυναμία στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, το 56,5% απαντά ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 29,2% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ ένα 11,6% απαντά «αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και εκ νέου εκλογές με απλή αναλογική.

 

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: