Διεύρυνση των Υπηρεσιών Μιας Στάσης στο ν/σ για τα Επιμελητήρια

Τις μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει η νέα νομοθεσία για τα επιμελητήρια συζήτησε, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διαβούλευσης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, στην Κοζάνη με τη διοίκηση του επιμελητηρίου της πόλης, καθώς και του επιμελητηρίου Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διαπιστώθηκε ευρεία συναίνεση γύρω από τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που πρότεινε ο κ. Παπαδεράκης σε θέματα, όπως η ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των επιμελητηρίων και του ΓΕΜΗ, μέσω της διεύρυνσης των Υπηρεσιών Μιας Στάσης (ΥΜΣ) και της δημιουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, η φύση της δημόσιας εποπτείας επί του θεσμού και η περαιτέρω τόνωση της αντιπροσωπευτικότητας στην εκλογή των οργάνων διοίκησης στο σύνολο του θεσμού.

Επίσης, συζητήθηκαν προτάσεις για τη συγκρότηση των επιμελητηρίων σε περιφερειακό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες σε κάθε Περιφέρεια. Η προκαταρκτική διαβούλευση με τα επιμελητήρια περιλαμβάνει και άλλες συναντήσεις, με στόχο να τεθεί άμεσα σε επίσημη δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την υλοποίηση αυτής της μεταρρύθμισης.

Σήμερα, ο κ. Παπαδεράκης θα συναντηθεί στην Καβάλα με εκπροσώπους των επιμελητηρίων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: