Διεθνείς διακρίσεις για τα Ford Transit Custom Plug-In Hybrid και τα EcoBlue Hybrid van

Τα πρώτα στην κατηγορία τους εξηλεκτρισμένα Ford Transit Custom Plug-In Hybrid και EcoBlue Hybrid van απέσπασαν τον τίτλο “International Van of the Year”. Το Ford Ranger κατέκτησε από την πλευρά του την κορυφαία – επίσης — διάκριση “International Pick-up Award” . Η κριτική επιτροπή επαίνεσε τη σύστημα κίνησης Ford Hybrid του Transit Custom, το οποίο εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου βοηθώντας τις επιχειρήσεις να εκπληρώνουν τους στόχους τους για καθαρή ατμόσφαιρα αλλά και να έχουν πρόσβαση με τα οχήματά τους σε περιβαλλοντικές ζώνες .

Το Ford Ranger προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμό με προηγμένη συνδεσιμότητα και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού που προάγουν την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων.Η Ford γίνεται τώρα ο πρώτος κατασκευαστής που κερδίζει τις διακρίσεις IVOTY και IPUA την ίδια χρονιά, δύο φορές.

Η Ford κυριολεκτικά σάρωσε τα φετινά βραβεία στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, καθώς η ηλεκτροκίνητη σειρά Ford Hybrid Transit Custom απέσπασε τον τίτλο International Van of the Year (IVOTY) 2020, ενώ την ίδια στιγμή το Ford Ranger κατέκτησε την κορυφαία επίσης διάκριση International Pick-up Award (IPUA) 2020.

Μετά την αντίστοιχη επιτυχία το 2013, η Ford είναι ο πρώτος κατασκευαστής που κερδίζει τους τίτλους IVOTY και IPUA την ίδια χρονιά για δεύτερη φορά.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λυών της Γαλλίας, τα νέα Transit Custom Plug-In Hybrid και Transit Custom EcoBlue Hybrid αναδείχτηκαν νικητές του περίοπτου ετήσιου βραβείου IVOTY από μία έγκριτη επιτροπή 25 συντακτών του ειδικού Τύπου που προέρχονταν από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής εκθείασαν τα εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης της γκάμας Ford Hybrid που διατίθενται στο Transit Custom, τα οποία σχεδιάστηκαν με σκοπό να συμβάλλουν στη μείωση του κόστους καυσίμου για τους διαχειριστές στόλων, να επιτρέπουν την πρόσβαση των οχημάτων που κινούν στις ολοένα και περισσότερες περιβαλλοντικές ζώνες και να προσφέρουν πρακτικές λύσεις για την επίτευξη των στόχων των επιχειρήσεων για μείωση της ατμοσφαιρική ρύπανσης και βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Τα Transit Custom Plug-In Hybrid και Transit Custom EcoBlue Hybrid 1 τόνου, καθώς και το Transit EcoBlue Hybrid 2 τόνων που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη φετινή διοργάνωση, είναι τρία από τα 14 εξηλεκτρισμένα οχήματα που η Ford θα λανσάρει στην Ευρώπη πριν από τα τέλη του 2020. Μέχρι τώρα η Ford έχει κερδίσει τον τίτλο IVOTY έξι φορές.

Το Ford Ranger – το best-seller μοντέλο στην Ευρώπη στην κατηγορία των pick-up αυτοκινήτων – εντυπωσίασε τους 18 κριτές τόσο με τον ισχυρότερο και οικονομικό σε κατανάλωση κινητήρα 2.0L EcoBlue diesel, όσο και με τις προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης, με αποτέλεσμα να κερδίσει τον τίτλο IPUA που απονέμεται κάθε δύο χρόνια.

Με δυνατότητα κίνησης χωρίς εκπομπές ρύπων και χωρίς το άγχος της αυτονομίας, το Transit Custom Plug-In Hybrid μπορεί να φορτίζεται μέσω πρίζας, παρέχοντας αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 56 km σύμφωνα με τον κύκλο NEDC. Οι εμπρός τροχοί του οχήματος κινούνται αποκλειστικά από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 92,9 kW, ο οποίος τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13.6 kWh. Ο πολυβραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.0L EcoBoost της Ford λειτουργεί ως range extender για επέκταση της αυτονομίας, με τη συνολική να υπερβαίνει έτσι τα 500 km.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης του Transit Custom EcoBlue Hybrid χρησιμοποιεί μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια με κίνηση μέσω ιμάντα αντί του στάνταρ εναλλάκτη,  επιτρέποντας αφενός την ανάκτηση και αποθήκευση ενέργειας στις φάσεις επιβράδυνσης, αφετέρου τη φόρτιση μιας αερόψυκτης μπαταρίας ιόντων λιθίου 48-volt. Η αποθηκευμένη ενέργεια χρησιμοποιείται για πρόσθετη ροπή του κινητήρα και έχει βελτιστοποιηθεί για να προσφέρει μέχρι 8% βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου στον αναβαθμισμένο 2.0L EcoBlue diesel κινητήρα της Ford.

Διαθέσιμο σε εκδόσεις Regular Cab, Super Cab και Double Cab, το νέο Ford Ranger διατίθενται στάνταρ με τετρακίνηση και μία αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα 2.0L EcoBlue της Ford που επιτυγχάνει μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 9%, σε συνδυασμό με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων. Οι τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού περιλαμβάνουν στάνταρ το σύστημα Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, αλλά και νέα βοηθήματα και στοιχεία, όπως το ενσωματωμένο modem FordPass Connect που αυξάνει την άνεση και την παραγωγικότητα.

Η γκάμα του μοντέλου περιλαμβάνει επίσης το νέο Ranger Raptor – την ισχυρότερη έκδοση στην ιστορία του μοντέλου. Με κινητήρα Bi-turbo 2.0L EcoBlue που αποδίδει 213 ίππους, το Ranger Raptor υιοθετεί extreme σχεδιαστικά στοιχεία υποστηριζόμενο από ένα μοναδικό στο είδος του πλαίσιο της Ford Performance, το οποίο εγγυάται μοναδικές δυνατότητες για σπορ οδήγηση εκτός δρόμου.

Διεθνείς διακρίσεις για τα Ford Transit Custom Plug-In Hybrid και τα EcoBlue Hybrid van gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: