«Διαβολική» ανατροπή από τη Μάντσεστερ

Με… σπασμένα φρένα η Γιουνάιτεντ, αφού μετά την κορυφή της Premier League έπιασε και την… κορυφή του Ομίλου! Πρώτη νίκη του Φαν Χάαλ με τη Μάντσεστερ στους ομίλους και πλέον ισοβαθμεί με τις άλλες τρεις, ΤΣΣΚΑ, PSV και Βόλφσμπουργκ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν δύσκολα των «Λύκων» 2-1, έχοντας τον Μάτα σε μεγάλο βράδυ ο οποίος σκόραρε, αλλά έκανε και εντυπωσιακή ασίστ!

Η Βόλφσμπουργκ πάγωσε με το… καλημέρα το Ολντ Τράφορντ, αφού στο 4′ ο Καλιγκιούρι εκμεταλλεύθηκε το τεράστιο κενό στην άμυνα πετυχαίνοντας το 1-0. Ηταν το πιο γρήγορο γκολ που δέχθηκε στη διοργάνωση έπειτα από αυτό της Μπράγκα το 2012 (στο 2ο λεπτό). Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο Μάτα και Μαρσιάλ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Γάλλος με τον Ισπανό ήταν εξαιρετικοί και βοήθησαν αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι. Στο 26′ η Γιουνάιτεντ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Ο Μαρσιάλ από τα δεξιά έκανε ωραία ενέργεια, πάσα πάρε – βάλε στον Ρούνεϊ, αλλά ο αρχηγός… κατάφερε να το χάσει! Στο 34′ η Μάντσεστερ κέρδισε πέναλτι!

Ο Μάτα έκανε σέντρα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καλιγκιούρι και ο ίδιος παίκτης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα! Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Μάτα στο Champions League από τον Δεκέμβριο του 2012, όταν με τα Μπλε είχε σκοράρει κόντρα στη Νόρντζελαντ. Ο Ντεπάι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή πριν το τέλος του α” μέρους, αφού ο Μπενέλιο έβγαλε με τα πόδια!

Στην επανάληψη, ο Γιανγκ πήρε τη θέση του Βαλέντσια στα δεξιά, έκανε την Γιουνάιτεντ ακόμα πιο επιθετική και το γκολ ήρθε στο 53′. Βέβαια, πρωταγωνιστής και σε αυτή την περίπτωση ήταν ο Μάτα, ο οποίος με απίθανο τακουνάκι έδωσε την ευκαιρία στον Σμόλινγκ να πετύχει το 2-1 με ωραία προβολή! Η είσοδος των Σούρλε, Μπέντνερ έδωσε μέτρα στη Βόλφσμπουργκ, όμως το σουτ του Δανού, αλλά και του Ροδρίγκες δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην κακά βραδιά του Ρούνεϊ, η Μάντσεστερ πήρε αυτό που ήθελε και πάει με την ψυχολογία στα ύψη στο ντέρμπι με την Αρσεναλ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλέντσια (46’ Γιανγκ), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν, Σνάιντερλιν, Σβαϊνστάιγκερ (72’ Τζόουνς), Μάτα, Ντεπάι (62’ Περέιρα), Ρούνεϊ, Μαρσιάλ

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Τρας (77’ Γιουνγκ), Νάλντο, Ντάντε, Ροδρίγκεζ, Γκιλαβογκί, Άρνολντ (70’ Σούρλε), Κρούζε, Καλιτζιούρι, Ντράξλερ, Ντοστ (70’ Μπέντνερ)

Πηγή: gazzetta.gr

sports

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: