Δελφίνια τραυμάτισαν τέσσερις κολυμβητές στην Ιαπωνία

Τέσσερις κολυμβητές τραυματίστηκαν από επιθέσεις δελφινιών σε παραλία στην κεντρική Ιαπωνία, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ένας άνδρας 60 ετών είχε σπασμένα πλευρά και δαγκώματα στα χέρια του όταν ένα δελφίνι τον εμβόλισε νωρίς το πρωί της Κυριακής λίγα μέτρα από την ακτή, στην Μιχάμα της επαρχίας Φουκούι. Ένας άλλος άνδρας, 40 ετών, είχε δαγκώματα στο χέρι σε διαφορετικό περιστατικό στην παραλία το ίδιο πρωί.

Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από δελφίνι αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η επαρχία Φουκούι έχει καταγράψει έξι παρόμοιες επιθέσεις φέτος, αναφέρει το BBC.

Έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που λένε στους κολυμβητές να αποφεύγουν να πλησιάζουν ή να αγγίζουν τα θηλαστικά.

Τα δελφίνια είναι γνωστό ότι κατά καιρούς συμπεριφέρονται βίαια και προς άλλα ζώα της θάλασσας. Συνήθως δεν επιτίθενται σε ανθρώπους, ωστόσο η εχθρική συμπεριφορά προς τους κολυμβητές δεν είναι πρωτοφανής.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα άγρια ρινοδέλφινα βρίσκουν το κολύμπι δίπλα στους ανθρώπους «απίστευτα αγχωτικό», γιατί διαταράσσει τις ρουτίνες της συμπεριφοράς τους.

Το 2013 δύο γυναίκες στην Ιρλανδία τραυματίστηκαν μέσα σε διάστημα 10 ημερών από το ίδιο δελφίνι. Η μία υπέστη μάλιστα κάταγμα στα πλευρά. Ένα χρόνο αργότερα, επίσης στην Ιρλανδία, πέντε κολυμβητές χρειάστηκε να διασωθούν όταν ένα δελφίνι τους περικύκλωσε επιθετικά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: