Δείτε με ποιον περίεργο τρόπο έβγαλε 100.000 ευρώ!

Δείτε με ποιον περίεργο τρόπο έβγαλε 100.000 ευρώ!

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του 35χρονου Μάικ Μέριλ να…
πουλήσει τον εαυτό του

Είναι ο πρώτος , που στην προσπάθεια του να βγάλει , έκανε την προσωπικότητά του 100.000 και τις πούλησε προς 1 την μία!

Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να βγάλει 100.000 ευρώ, όμως πλέον ανήκει σε μια ομάδα ατόμων, που έχει την δυνατότητα να αποφασίζει τι θα βάλει, τι θα τρώει.

Η ιστορία του ξεκίνησε το 2008, όταν του «μπήκε» η ιδέα. Μέσα σε δέκα ημέρες, κυρίως γνωστοί του και φίλοι του είχαν αποκτήσει 929 μετοχές. Τότε κράτησε το 99,1% του εαυτού του, όμως δεν έχει το δικαίωμα ψήφου.

Ο Μέριλ έφτιαξε και μια ιστοσελίδα ονόματι KmikeyM.com μέσω της οποίας οι μέτοχοι θα μπορούσαν να ψηφίζουν για τις όποιες επιλογές του Μάικ, ενώ μέσω αυτής της πλατφόρμας θα έχουν τη δυνατότητα να πουλάνε και να αγοράζουν τις μετοχές τους!!!

Για παράδειγμα, το Φεβρουάριο του 2008 οι μέτοχοι καταψήφισαν ένα σχέδιό του να γυρίσει ένα μικρό βίντεο για να προωθήσει τις μετοχές του, αλλά ένα μήνα μετά ενέκριναν μια επένδυση του Μάικλ, ύψους 80 περίπου δολαρίων σε ένα εκτροφείο κοτόπουλων στη Ρουάντα.

«Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο μπορώ να προσελκύσω ανθρώπους για να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις για εμένα», εξηγεί ο ίδιος, που παραδέχεται ότι έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, αφού μέχρι στιγμής του έχουν επιβάλλει να γίνει ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών, του επέτρεψαν να φορά Brooks Brothers, επέλεξαν το πρόγραμμα που ακολουθεί στο γυμναστήριο, ενώ του επέβαλαν ακόμα και την κοπέλα με την οποία «βγαίνει»!

Σήμερα η κάθε μετοχή πωλείται 13 δολάρια, ενώ μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στα 20 δολάρια.

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: