Δασκάλα κλείδωσε μαθήτρια δημοτικού μέσα στην τάξη

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού στη Ρόδο, ένα δεύτερο κρούσμα κλειδωμένου μαθητή στην τάξη από δάσκαλο βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά σε σχολείο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Γονείς μαθήτριας καταγγέλλουν ότι δασκάλα κλείδωσε την κόρη τους, μαθήτρια της Δ’ Δημοτικού, στην τάξη ενώ υπήρξε προσπάθεια από τη διεύθυνση του σχολείου να αποκρύψει το γεγονός.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η μητέρα της 10χρονης μαθήτριας αναφέρει πως «από μόνο του το γεγονός ότι ένα παιδάκι υπήρξε κλειδωμένο μόνο του για 10 -12 λεπτά σε μια τάξη είναι τραυματικό. Δείχνει μέγιστη αμέλεια από την πλευρά του εκπαιδευτικού».

Το συμβάν σημειώθηκε  στις 29 Μαΐου όταν μαθήτρια της τετάρτης δημοτικού κλειδώθηκε από δασκάλα στην αίθουσα. «Υπήρξε απαξίωση του γεγονότος, υποτίμηση του περιστατικού, αρχικά αρνήθηκαν ότι το παιδί κλειδώθηκε με υπαιτιότητα της δασκάλας, μέμφονταν το παιδί και υποστήριζαν ότι ενδεχομένως να κλειδώθηκε από μόνη της», καταγγέλλουν οι γονείς.

Όταν το κορίτσι έμεινε κλειδωμένο στην τάξη, ανέβηκε σε καρέκλα για να φτάσει το παράθυρο της τάξης, το ξεκλείδωσε και κρέμασε το κεφάλι της έξω ζητώντας βοήθεια.

Μετά από 15 λεπτά που ήταν μόνη της στην αίθουσα, η μικρή απεγκλωβίστηκε τυχαία από άλλη δασκάλα που βρήκε τα κλειδιά και ξεκλείδωσε την πόρτα.

Η μητέρα υπογράμμισε ότι η μετέπειτα συμπεριφορά κάποιων εκπαιδευτικών, που κάλεσαν το παιδί της στο γραφείο για να το επιπλήξουν, αντί να συμβάλλουν στην επανένταξή του, την ενόχλησε περισσότερο. «Δεν διαισθάνονταν ούτε τον κίνδυνο που διέτρεξε το παιδί, το οποίο θα μπορούσε να είχε πάθει κάτι πάρα πολύ σοβαρό Επέπλητταν συνέχεια το παιδί μέχρι που εξαναγκάστηκα να υποβάλω μήνυση και ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία», τόνισε η μητέρα της 10χρονης.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: