Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω πριν το τέλος Μαΐου να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε την άποψη ότι ο στόχος για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% για δέκα χρόνια από την Ελλάδα θα πρέπει να μειωθεί.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά τα τελευταία χρόνια, παρά ταύτα τόνισε ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει καθυστερήσει αλλά μπορεί να υπάρξει σύντομα συμφωνία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω πριν το τέλος του επόμενου μήνα να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία και με όλους τους θεσμούς, ώστε η Ελλάδα να ακολουθήσει τις υπόλοιπες χώρες στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας μπορεί να εξελιχθεί σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, κάτι το οποίο ήδη βρίσκεται υπό μελέτη.

Να αναφέρουμε ότι ο κ. Ντάισελμπλουμε εμφανίστηκε απολογητικός τόσο για τις δηλώσεις του στην εφημερίδα FAZ για τα “ποτά και τις γυναίκες” που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τους ευρωβουλευτές, με πολλούς από αυτούς μάλιστα να ζητούν την παραίτησή του, όσο και για την άρνησή του να συμμετάσχει στην στη συζήτηση για την πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στις 4 Απριλίου στην Ολομέλεια του ΕΚ.

Ο ίδιος, μιλώντας την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, επανέλαβε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν καθώς ποτέ του δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν, ενώ αναφορικά με την απουσία του από την Ολομέλεια του Σώματος πριν από περίπου 20 ημέρες, υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να παραστεί για λόγους που είχαν να κάνουν με υποχρεώσεις του στην Ολλανδία.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι απαιτείται περισσότερος ρεαλισμός για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: