Δ. Παπαδημούλης: «Κρατώ μικρό καλάθι για τη Σύνοδο Κορυφής»

«Για τη Σύνοδο Κορυφής κρατώ μικρό καλάθι» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης,
Ο κ. Παπαδημούλης επέκρινε την ευρωπαϊκή ηγεσία, η οποία, όπως είπε, παρότι γνωρίζει ότι οι μονομερείς ενέργειες δεν είναι λύση, τις ανέχεται και τις αποδέχεται. Χαρακτήρισε επίσης την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη «ντροπή και αποτυχία της ενωμένης, μέσα σε πολλά εισαγωγικά, Ευρώπης».
Ο ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι όλα τα κόμματα στην Ελλάδα θα πρέπει να συνταχθούν με τη θέση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για επιβολή κυρώσεων στις χώρες – μέλη που διαφοροποιούνται κλείνοντας τα σύνορά τους στους πρόσφυγες. «Όσες χώρες – μέλη της Ε.Ε. καταφεύγουν σε μονομερείς ενέργειες και θέλουν μια Ευρώπη α λα καρτ, να παίρνουν επιδοτήσεις για τα αγροτικά προϊόντα, να παίρνουν λεφτά από τα κοινοτικά ταμεία για έργα αλλά να μην δέχονται ούτε έναν πρόσφυγα, πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπει το άρθρο 7, παρ.1,2 της ευρωπαϊκής συνθήκης» υπογράμμισε.
Κατηγόρησε στη συνέχεια τον κ. Μητσοτάκη ότι με τη σημερινή επίσκεψή του στην Ειδομένη δεν σέβεται την πρόσφατη συμφωνία και το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών και ότι με την παρουσία του στα σύνορα προσπαθεί να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη.
«Αντί ο Μητσοτάκης να σχεδιάζει να πάει στην Ειδομένη για να χρησιμοποιήσει τη λάσπη της Ειδομένης για να χτυπήσει τον Τσίπρα, να συμβάλει σ΄αυτό το πράγμα σε ευρωπαϊκό μέτωπο» είπε ο κ. Παπαδημούλης, καλώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. «να μη σύρεται στη γραμμή Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη»

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: