Croatia Rally: Μια ανάσα πριν την εκκίνηση του 4ου αγώνα WRC 2023

Οι εργοστασιακές ομάδες που βρίσκονται στην Κροατία έτοιμες να ξεκινήσουν τον 4ο αγώνα WRC 2023 έστειλαν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Graig Breen  και την Hyundai Motorsport και ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη που ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη 20 Απριλίου. Ο αγώνας αναμένεται να είναι εντυπωσιακός. Το ασφάλτινο ράλλυ της Κροατίας εντάχθηκε στο πρόγραμμα του WRC πριν από δύο χρόνια. Οι δρόμοι γύρω από την πρωτεύουσα της χώρας, το Ζάγκρεμπ, θεωρούνται ότι είναι από τους απαιτητικούς και δύσκολους στο αγωνιστικό ημερολόγιο.

Ο Sébastien Ogier θα κάνει το τρίτο του ξεκίνημα της χρονιάς μετά τις ιστορικές νίκες στο Rallye Monte-Carlo και στο Rally México. Μετά από τρείς αγώνες ο Ogier (Toyota) έχει 56 βαθμούς, ο Neuville (Hyundai) έχει 53 βαθμούς, ο Rovanpera (Toyota) έχει 52 βαθμούς, ο Tanak που κέρδισε το Ράλλυ στη Σουηδία έχει 47 βαθμούς και την πρώτη πεντάδα κλείνει ο Evans (Toyota) που έχει 44 βαθμούς.

Ο Takamoto Katsuta θα οδηγήσει ένα GR YARIS Rally1 HYBRID στην Κροατία με την υποστήριξη του προγράμματος πρόκλησης TGR WRC που καλωσόρισε ως πολύτιμο συνεργάτη τη Microsoft. Το λογότυπο της Microsoft θα είναι ξανά ορατό στα αυτοκίνητα της ομάδας από το Ράλι Κροατίας και μετά.

Το service park βρίσκεται μέσα στο Ζάγκρεμπ ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ειδικών διαδρομών θα γίνουν στο βόρειο τμήμα της Κροατίας κοντά στη γειτονική Σλοβενία. Οι δρόμοι στις ειδικές διαδρομές έχουν διαφορετική ποιότητα ασφάλτου. Στις δοκιμές που έκαναν οι εργοστασιακές ομάδες χρησιμοποίησαν διαφορετικές γόμες ενώ όλα θα αλλάξουν αν βρέξει και οι δρόμοι γεμίσουν από λάσπη.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: