Μπεζέδες ή Μαρεγκάκια !!!


Φάτε χωρίς ενοχές αφού έχουν ελάχιστες θερμίδες !!


Υλικά

    190 γρ. ασπράδι αυγού

    190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

    190 γρ. ζάχαρη άχνη

    1 κ.γ. κόρν φλάουερ

    Άρωμα τις αρεσκείας μας-

αν τις προτιμάτε χρωματιστές χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τί κάνουμε

 Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μας τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα για 15 λεπτά.

Κοσκινίζουμε την άχνη με το κόρν φλάουερ και τα προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα στο μείγμα με τα ασπράδια.

Τέλος αν δεν τα προτιμήσουμε σκέτα προσθέτουμε το άρωμα της αρεσκείας μας Βανίλια ή πορτοκάλι, Μαστίχα, Φράουλα κ.τ.λ.

Εγώ έφτιαξα μισά σκέτα και μισά με άρωμα πορτοκάλι.

    

Βάζουμε την μαρέγκα μας σε κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρές ή μεγάλες ροζέτες μαρέγκα και σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρές ή μεγάλες ροζέτες μαρέγκας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για μία με μιάμιση ώρα στους 90 βαθμούς χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Τα μαρεγκάκια μας είναι έτοιμα αν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή που φτιάχνω με πολύ επιτυχία του Στέλιου Παρλιάρου.







(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: